Η Blizzard θέλει να προσθέσει άλλες έξι ομάδες στην Overwatch League

Σε μια συνέντευξή του, ο CEO των Activision Blizzard Esports Leagues, Pete Vlastelica, μίλησε για το σχέδιο λέγοντας ότι η Blizzard θέλει να προσθέσει άλλες έξι ομάδες στη league: Δύο από την Αμερική, δύο από την Ασία και τον Ειρηνικό και δύο από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Vlastelica είπε ότι η Blizzard θα επικεντρωθεί στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και σε μερικές περιοχές της Σκανδιναβίας, όμως τόνισε περισσότερο το Βερολίνο.

«Η Γερμανία παίζει μεγάλο ρόλο για εμάς. Συγκεκριμένα το Βερολίνο έχει πλούσια ιστορία στα eSports, είναι ιδρυτικός τόπος και έχει ζωντάνια. Σε αυτό προσθέτεται και το δημογραφικό προφίλ της και η σημασία της κουλτούρας αυτής της πόλης».

«Θέλουμε μια ομάδα στο Βερολίνο. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις και, χωρίς να μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλές λεπτομέρειες, θα έχουμε μια ομάδα εκεί στο τέλος του επόμενου χρόνου».

Είπε ακόμη ότι έχουν γίνει συζητήσεις και στη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σουιδία, όμως αρνήθηκε να πει ποιες συγκεκριμένα θα μπουν στο franchise ή το πότε θα γίνει αυτό. Επίσης, αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσο θα κοστίσει αυτή η επέκταση των ομάδων. Σύμφωνα με αναφορές που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ, η αρχική Overwatch League κόστισε 20 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ομάδα, όμως η Blizzard, κατά τη διάρκεια της απογραφής των εσόδων της τον Φεβρουάριο του 2018, είπε ότι πασχίζει να φτιάξει ομάδες γιατί το κόστος είναι πολύ υψηλό. Ο Vlastelica όμως είπε ότι από τότε έχει αυξηθεί η αξία των franchises της league.

Παρόλο που κάθε ομάδα παίρνει το όνομά της από την πόλη από την οποία προέρχεται, η Overwatch League λαμβάνει μέρος στο Μπέρμπανκ της California, στην Blizzard Arena οπότε όλες οι ομάδες μένουν εκεί.

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η Blizzard ήταν να διοργανώσει τους αγώνες τής Season 2 μακριά από την έδρα της αλλά τελικά θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες. Ο Vlastelica βέβαια είπε ότι έχουν σκοπό να αλλάξει αυτό από τη Season 3.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε