Η Blizzard ερευνά την πιθανότητα να βάλει role queue στο Overwatch

Εδώ και πολύ καιρό, οι παίκτες του Overwatch ζητούν από την Blizzard να συμπεριλάβει στο παιχνίδι το λεγόμενο role queue, το οποίο, όχι μόνο θα επιτρέπει στους παίκτες να διαλέγουν από πριν τη θέση στην οποία θέλουν να παίξουν, αλλά θα τους βάζει και σε ομάδες σύνθεσης 2-2-2 με βάση το ρόλο που διάλεξαν.

Δυστυχώς μέχρι τώρα τίποτα δε σταματά έναν παίκτη από το να αλλάξει ρόλο στη μέση του παιχνιδιού, μη λογαριάζοντας την ομάδα του και δημιουργώντας μια σύνθεση η οποία είναι πιθανότερο να αποτύχει παρά να επιτύχει.

Οι περισσότεροι παίκτες συμφωνούν στο role queue, επειδή θα αναγκάσει τους παίκτες να μένουν στη σύνθεση 2-2-2 (2 tanks, 2 healers, 2 DPS), καθιστώντας έτσι τα παιχνίδια ισορροπημένα και δίνοντας στην ομάδα περισσότερες πιθανότητες νίκης.

Αρχικά η Blizzard είχε δηλώσει ότι ένας τέτοιος περιορισμός θα πήγαινε κόντρα στη βασική φιλοσοφία του Overwatch –αυτής του ευέλικτου line-up. Πρόσφατα, όμως, φάνηκε να έχει αλλάξει γνώμη. Τον Ιανουάριο του 2019, ο Jeff Kaplan αποκάλυψε ότι η ιδέα του role queue άρεσε στην ομάδα του Overwatch.

Μάλιστα, σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον YouTuber Stylose, ο Kaplan αποκάλυψε ότι δεν είναι απλώς πιθανό να γίνει, αλλά και ότι δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτό.

Παρόλο που δεν αποκάλυψε πότε θα γίνει αυτή η αλλαγή, είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε ήδη πολύ κοντά σε αυτή. Στο PTR, η λειτουργία του Quick Play και του Competitive ανεστάλη μετά το πρόσφατο patch για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Kaplan αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη λόγω μερικών αλλαγών που κάνουν στο σύστημα του matchmaking.

Φυσικά, το role queue έχει και τα αρνητικά του. Ένα από αυτά είναι η πιθανότητα της μεγάλης αναμονής παικτών που επιλέγουν το ρόλο του DPS κατά την αναζήτηση παιχνιδιού. Άλλωστε ο συγκεκριμένος ρόλος είναι και ο πιο δημοφιλής μέσα στο παιχνίδι.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε