Η Blizzard δωροδοκεί για να παρακολουθεί την εγκυμοσύνη των εργαζομένων της

Δείτε την αναφορά από την Games Industry με βάση ένα νέο άρθρο από τη WAPO (Washington Post) και πείτε μας τη γνώμη σας.

Σύμφωνα με τα όσα αποδεικνύονται στην αναφορά της Games Industry, η Activision Blizzard φαίνεται να εισέρχεται σε μεγάλο βαθμό στις ζωές των εργαζομένων της με σκοπό να μειώσει το έξοδα για την υγείας τους και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Η εταιρεία δωροδοκεί τους υπαλλήλους της με κάρτες δώρων ώστε να χρησιμοποιήσουν την Ovia, μια εφαρμογή που παρακολουθεί την αναπαραγωγική τους δραστηριότητα. Η οποία καταγράφει τη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια του σεξ, λεπτομέρειες σχετικά με την εγκυμοσύνη τους και την διάθεσή τους.

Η Blizzard στη συνέχεια πληρώνει την Ovia, για να εξαγοράσει τα “ανώνυμα” στοιχεία που καταγράφει η εφαρμογή, από τους χρήστες που την χρησιμοποιούν. Αυτή η διαδικασία είναι μια νέα τάση της Activision Blizzard για να παρακολουθεί την υγεία των υπαλλήλων της.Όμως, η Activision Blizzard VP της Global Benefits Milt Ezzard λέει ότι όλοι συμφωνούν με αυτό και μάλιστα δήλωσε: “Κάθε φορά που παρουσιάζουμε κάτι παρόμοιο, σίγουρα υπάρχουν μερικοί που θα αντιδράσουν λέγοντας ότι παραβιάζουμε τη προσωπική ζωή τους, αλλά η πλειοψηφία δεν έχει κάποια αντίρρηση. Εξάλλου είναι κάτι εθελοντικό, δεν υπάρχει κάποια τρομοκράτηση από πίσω, αντιθέτως υπάρχει και αντίστοιχη ανταμοιβή.”

Ο Mit Ezzard είπε επίσης: “Θέλω οι υπάλληλοί μας, να έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη, είναι κάτι το οποίο είναι υπέροχο να βλέπουμε στην εταιρεία μας. Για αυτό τους προτείνουμε τη χρήση της εφαρμογής ώστε να μπορούμε να βλέπουμε πως πάει η εγκυμοσύνη και να μην ζορίζονται πολύ με τη δουλειά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.”

Φυσικά, οι υπάλληλοι που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα έχουν ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να εξετάσουν, δηλαδή η πιθανότητα ότι οι πληροφορίες τους θα μπορούσαν κλαπούν από hackers ή να τις πουλήσει η Ovia χωρίς την άδειά τους, κάτι που συνέβη με παρόμοιες εφαρμογές όπως την Flo και Glow την προηγούμενη χρονιά.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε