Η Blizzard ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το Hearthstone Masters

Η Blizzard ανακοίνωσε τα δύο πρώτα στάδια του νέου προγράμματος eSports του Hearthstone.

Πέρσι η Blizzard είχε δηλώσει ότι πρόκειται να φτιάξει ένα καλύτερο eSports πρόγραμμα για το Hearthstone, το οποίο θα είναι πιο βιώσιμο, πιο ψυχαγωγικό και πιο προσβάσιμο. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτό το ονόμασε Hearthstone Masters και αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για τα δύο πρώτα στάδιά του.

Αρχικά, τα προκριματικά παιχνίδια του διαγωνισμού που λέγονται Masters Qualifiers θα είναι ανοιχτά για όλους τους παίκτες που θέλουν να τεστάρουν τα skills τους. Κάθε εβδομάδα, την περίοδο των προκριματικών του Masters Tour, η Blizzard θα πραγματοποιεί 30 τουρνουά μέσω του Battlefy στα οποία θα διαγωνίζονται οι παίκτες οποιαδήποτε ώρα τους βολεύει.

Η νίκη ενός Masters Qualifier θα επιβραβεύει τους παίκτες με μια πρόσκληση στο event του αντίστοιχου Masters Tour, το οποίο θα είναι το δεύτερο στάδιο του προγράμματος Hearthstone Masters. Επιπλέον, όσοι θα βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του διαγωνισμού, θα κερδίζουν και card packs.

Η περίοδος εγγραφών θα ξεκινάει δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του κάθε Masters Qualifier. Τα δύο πρώτα τουρνουά θα γίνουν στις 5 Μαρτίου ενώ οι εγγραφές για αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει. Για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Επιπλέον, η Blizzard θα ανακοινώνει κάθε μήνα τα ονόματα των Top 200 παικτών, οι οποίοι θα λαμβάνουν πρόσκληση για να συμμετέχουν σε ένα Ranked Ladder Qualifier. Τα Ranked Ladder Qualifier θα έχουν τους ίδιους κανόνες με τα Masters Qualifier με τη διαφορά ότι οι πρώτοι τέσσερις παίκτες θα κερδίζουν μια θέση για το επόμενο Hearthstone Masters Tour.

Το τελευταίο στάδιο θα είναι τα Hearthstone Grandmasters για τα οποία η Blizzard δεν έδωσε ακόμη στοιχεία.

Το πρώτο Hearthstone Masters Tour θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο LINQ του Λας Βέγκας στις 14-16 Ιουνίου. Το έπαθλο του τουρνουά θα είναι τα 250.000 δολάρια. Το 2020 το τουρνουά θα ταξιδέψει στην Ασία και την Ευρώπη.

Το φορμάτ του Hearthstone World Championship δε θα είναι το γνωστό Conquest, αλλά το καινούργιο Specialist. Οι κανόνες του είναι οι έξης:

  • Οι παίκτες θα υποβάλλουν τρία decks από το ίδιο class.
  • Ένα από αυτά τα τρία decks θα είναι το βασικό τους ενώ τα άλλα δύο θα είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα.
  • Τα δευτερεύοντα και τριτεύοντα decks μπορούν να έχουν μέχρι 5 διαφορετικές κάρτες από το βασικό deck. Αυτό συνεπάγεται ότι δύο διπλές κάρτες του βασικού deck μετρούν ως δύο κάρτες.
  • Οι παίκτες υποχρεούνται να παίξουν στο πρώτο τους ματς με το βασικό τους deck.
  • Στην αρχή των επόμενων παιχνιδιών θα μπορούν να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να παίζουν με το βασικό deck ή αν θα αλλάξουν σε κάποιο από τα άλλα δύο.
  • Οι αποφάσεις σχετικά με τα decks στα παιχνίδια δύο και τρία θα πρέπει να παρθούν στην αρχή του παιχνιδιού και κρυφά από τον αντίπαλο.
  • Όλα τα ματς των Masters Qualifier, Ranked Ladder Qualifier και Masters Tour θα καθορίζονται στις δύο νίκες ενώ τα ματς των τελικών των Masters Tour στις τρεις.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες του τουρνουά μπείτε εδώ.

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio