Η Activision Ερευνάται για Απάτη μετά τη Διάσπαση της Bungie

Η Activision βρίσκεται υπό έρευνα για πιθανή απάτη κινητής αξίας καθώς και για άσκηση άλλων παράνομων επιχειρηματικών τακτικών.

Η έρευνα διεξάγεται από τη δικηγορική εταιρία Pomerantz LLP με επικεφαλής τον Robert S. Willoughby.

Η έρευνα γίνεται σε μια άσχημη περίοδο για την Activision καθώς οι μετοχές της παρουσιάζουν κάθοδο τους τελευταίους έξι μήνες, μετά την κακή διαφήμιση του Destiny 2. Οι μετοχές της άρχισαν να πέφτουν περισσότερο μετά την απόδοση του Call of Duty Black Ops 4, που ήταν πιο κάτω από τις προσδοκίες των καταναλωτών, μετά την ανακοίνωση της ομοφυλοφιλίας του Soldier 76 του Overwatch και έπειτα από την απόφαση της Bungie -δημιουργού του Destiny– να λήξει την οχταετή συνεργασία της με την Activision.

Μετά την αποχώρηση της Bungie, η Activision έχασε όλα τα πλεονεκτήματα που απέκτησε μέσω της συνεργασίας της με την εταιρία.

Κριτικοί της εταιρίας επισήμαναν ότι η τωρινή χρηματοοικονομική κατάστασή της οφείλεται στην έλλειψη ποικιλίας παιχνιδιών πέραν του Call of Duty, το οποίο παλεύει με την πτώση των πωλήσεων από το 2014 που βγήκε το Advanced Warfare. Θα ήταν πιο επωφελές για την εταιρία αν είχε αφιερωθεί στο Skylanders, στο Tony Hawk και στο Guitar Hero.

Μετά τις αμέτρητες παραιτήσεις, τις απολύσεις προσωπικού και τα σκάνδαλα περί διακρίσεων μεταξύ των εργαζομένων της, το μέλλον της Activision είναι αβέβαιο.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε