Η πρώτη “διευθύνων σύμβουλος διαφορετικότητας” στην Riot είναι γεγονός!

Με το σκάνδαλο περί σεξισμού στην εταιρεία να έχει γνωρίσει τεράστια προβολή, η Riot Games αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.

Το ρεπορτάζ  που δημοσιεύθηκε στο Kotaku, ήταν αρκετό για να δημιουργήσει σάλο. Μέσα από συνεντεύξεις πρώην και νυν υπαλλήλων της εταιρείας, υπήρξε η άμεση παραδοχή πως ο σεξισμός είναι μέρος της λειτουργίας στην Riot. Μετά τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις, η Αμερικάνικη επιχείρηση προέβη στις πρώτες εσωτερικές αλλαγές σε έμψυχο δυναμικό. Πάραυτα, δε γλύτωσε νομικές κυρώσεις και αγωγές, ώστε να επέλθει η συμμόρφωση βάση του νόμου περί φυλετισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=_T_v3Id9bbQ&t=56s

Το πρώτο βήμα συμμόρφωσης ήρθε με την πρόσληψη της Αngela Roseboro, η οποία θα διατελέσει ως η πρώτη “Διευθύνων σύμβουλος διαφορετικότητας”. Ο ρόλος της θα είναι να επιβλέπει τις ενέργειες αναφορικά με τη διαφορετικότητα μέσα στην εταιρεία. Με πιο απλά λόγια, θα πρέπει να σιγουρεύει πως η Riot δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υπαλλήλους ή όσους επιθυμούν να δοκιμαστούν εκεί. Στενή συνεργάτης της Roseboro αναμένεται να είναι η Emily Winkle, Διευθύνων γραμματέας Ανθρωπίνων Σχέσεων της Riot.

Στις 26 Φλεβάρη, η Riot εξέδωσε την πρώτη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της αντιμετώπισης της διαφορετικότητας. Με λίγες ημέρες να έχουν περάσει έκτοτε, δημοσιοποιήθηκε η πρόσληψη της Roseboro, όπως και οι πρώτες της δηλώσεις σχετικά με την νέα της δουλειά:

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά μου, να συμβάλλω ώστε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα η οποία αγκαλιάζει την μοναδικότητα του καθενός. Θέλω όλοι όσοι γίνονται ή είναι μέλη της κοινότητας, να νιώθουν πως ανήκουν εδώ. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω κάποιους απίθανους “Rioters” που είναι παθιασμένοι με τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας.»

«Με συνεπήρε η ψυχή αυτής της εταιρείας, που παρ’όλα τα εμπόδια και τα λάθη της, με έκανε να είμαι ενθουσιασμένη για το ότι θα συμμετάσχω.» 

Η Roseboro αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του χώρου, καθώς διαθέτει. πολυετή εμπειρία στον χώρο (ξεπερνάει τα 20 έτη εργασίας). Η τελευταία της αντίστοιχη θέση ήταν στην Dropbox, όπου και με τις ενέργειές της, διασφάλισε την επίτευξη του στόχου της εταιρείας. Ποιος ήταν αυτός; Να γίνει η Dropbox μια επιλογή-στέγη για όλους τους εργάτες, ανεξαρτήτως ταλέντων.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε