Η πολιτική του YouTube για το Patreon και οι παράγοντες που θα πλήξουν τους νέους δημιουργούς

author image από Tolis | News | 0 Comments | 01 Οκτ 2017

Το YouTube έχει δεχτεί κριτική από δημιουργούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν με Patreon accounts σε video end slates.

Ένας εκπρόσωπος του YouTube όμως επιβεβαίωσε στο Polygon ότι συνδέεται με τον Patreon λογαριασμό του και άλλα εξωτερικά websites όπως: merchandise shops,crowdfunding platforms,Ιστοσελίδες. Επίσης ο εκπρόσωπος δηλώνει ότι δεν καταργούνται εξ ολοκλήρου αλλά πραγματοποιούνται αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση ακατάλληλου και καταχρηστικού περιεχομένου.

Το YouTube ζητά από όλους τους δημιουργούς του να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν καλύτερα το περιεχόμενο στον ιστότοπο του.

Οι δημιουργοί καλούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να αξιολογηθεί η εγκυρότητα του καναλιού και να καθοριστεί αν το κανάλι θα ακολουθεί τις κοινοτικές οδηγίες και τις πολιτικές των διαφημιζόμενων.

Ο εκπρόσωπος δηλώνει, ότι αυτή  η ενημέρωση έχει σκοπό να περιορίσει την κατάχρηση και δεν επηρεάζει τους τρέχοντες συνεργάτες του YouTube. Το ζήτημα με την πολιτική του YouTube, είναι ότι απαιτεί από τους χρήστες να φτάσουν σε 10.000 προβολές δημοσίου καναλιού για να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θα έχουν λιγότερες από 10.000 προβολές δεν θα είναι σε θέση να συνδεθούν. 

Ένας εκπρόσωπος της Patreon δήλωσε στον Polygon, ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή διερευνά την κατάσταση, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jack Conte, είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή η κίνηση βλάπτει τους δημιουργούς.

 

Λόγω των αλλαγών, οι περισσότεροι YouTubers άρχισαν να αναζητούν άλλες επιλογές πληρωμής για να διατηρήσουν τις εργασίες τους. Μια γρήγορη αναζήτηση στο YouTube για το patreon, μας  οδηγεί σε περισσότερα από έξι εκατομμύρια αποτελέσματα, γεμάτα εξηγήσεις και μαρτυρίες για το τι συνέβη και οι YouTubers σιγά σιγά, άρχισαν να ψάχνουν άλλες λύσεις για να μπορούν να συνεχίσουν την δουλειά τους.

 

Via: Polygon

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε