Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου διερευνεί πάλι τα loot boxes

Η ΟΕΕ συμφώνησε να διερευνήσει και να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση με τα loot boxes, καθώς η γερουσιαστής Maggie Hassan (D-N.H.) τα συνέκρινε με τον τζόγο. Πολλά παιχνίδια διαθέτουν loot boxes ,σε όλη τη βιομηχανία των esports όπως το Overwatch, CS:GO, Rocket League, FIFA και άλλα.
Η έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου προκλήθηκε σε ακρόαση του Κογκρέσου, καθώς ο πρόεδρος της OEE, Joe Simons, επιβεβαίωσε το αίτημα της γερουσιαστή ότι πρέπει να γίνει μια έρευνα. Αυτό οφειλόταν κυρίως στον ισχυρισμό ότι θα μπορούσαν να συνδεθούν με τυχερά παιχνίδια και ότι επικρατούν σε πολλά δημοφιλή παιχνίδια. Τα κέρδη από τα loot boxes θα ανέρχονται εως και τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022, σύμφωνα με μελέτη της Juniper Research.

«Τα boot boxes είναι ένας τρόπος που οι παίκτες μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία που προσφέρουν τα βιντεοπαιχνίδια. Δεν έχουν καμία πραγματική αξία, οι παίκτες λαμβάνουν πάντα κάτι που ενισχύει την εμπειρία τους και είναι εντελώς προαιρετικά για την αγορά. Μπορούν να ενισχύσουν την εμπειρία για όσους επιλέγουν να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά δεν έχουν καμία επίδραση σε όσους δεν το κάνουν ».

Απ’ ότι φαίνεται μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να έχουμε σημαντικές αλλαγές σε παιχνίδια όπως FIFA, Overwatch και CS:GO. Κανένας ωστόσο δεν γνωρίζει, αν πρόκειται να αποσυρθούν τελείως από την αγορά τα loot boxes, ή αν τελικά απαιτείται η επιβεβαίωση ηλικίας. Το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι μικρά παιδιά, μπαίνουν στην διαδικασία του «τζόγου». Σίγουρα η επίβλεψη των παιδιών από τους γονείς θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα εξαρχής.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio