Η μαμά της Riot Games, η Tencent, κέρδισε 2.9 εκατομμύρια δολάρια σε αγωγή εναντίον του CEO της Moonton

author image από Rania | News | 0 Comments | 19 Ιούλ 2018

Η μαμά της Riot Games, η Tencent Holdings, κέρδισε 2.9 εκατομμύρια δολάρια στην υπόθεση εναντίον του CEO της Moonton Technology, του Xu Zhenhua, στην Κίνα.

Η Moonton Technology είναι η δημιουργός του παιχνιδιού Mobile Legends για κινητά. Η Riot έκανε μήνυση στους δημιουργούς στο Πρωτοδικείο της Καλιφόρνια πέρσι. Η υπόθεση όμως απορρίφθηκε λίγο αργότερα γιατί μπορούσε να την αναλάβει κάποιο άλλο δικαστήριο πιο κατάλληλο για την υπόθεση αυτή. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό βρισκόταν στην Κίνα.

Η Tencent, που είναι κινέζικη εταιρία, έκανε δύο διαφορετικές αγωγές κατά του Xu Zhenhua. Η αγωγή απευθυνόταν στον ίδιο τον Xu Zhenhua και στην επωνυμία της εταιρίας.

Ο Xu Zhenhua ήταν αρχικά να πληρώσει 388,000 δολάρια όμως το δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτός ο αρχικός διακανονισμός δεν ήταν σωστός. Στο έγγραφο δε φαίνεται ξεκάθαρα αν η πληρωμή ήταν μέρος της προδικαστικής συμφωνίας. Φαίνεται ότι ο Xu Zhenhua έκανε μια εκτίμηση του ποσού αντί να τσεκάρει πόσο θα έπρεπε να είναι. Το ποσό ύστερα ανέβηκε στα 2.9 εκατομμύρια.

Στην αρχική αγωγή της η Riot Games ανέφερε τις ομοιότητες μεταξύ του League of Legends και του Mobile Legends. Μερικοί χαρακτήρες, οι λεπτομέρειές τους, τα abilities τους, οι λεπτομέρειες αυτών, ο χάρτης καθώς και άλλα χαρακτηριστικά ήταν σχεδόν ίδια μεταξύ τους.Η Riot έβαλε στην αγωγή και άλλα παιχνίδια της Moonton, συμπεριλαμβανομένου του Magic Rush: Heroes, το οποίο συμπεριλάμβανε πολλούς χαρακτήρες που ήταν παρόμοιοι με αυτούς του League of Legends.

Στην αρχική αγωγή της, η Riot ανέφερε ότι πιστεύει ότι η Moonton κέρδισε πολλά δεκάδες χιλιάδες δολάρια και ίσως και εκατομμύρια απλώς επειδή αντέγραψε το League of Legends.

Στο μεταξύ, το παιχνίδι King of Glory της Tencent, που κυκλοφορεί μόνο στην Κίνα, μπορεί να συγχωνευτεί με τη Riot και την Tencent ώστε να μηνύσουν μελλοντικά τη Moonton για άλλες υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio