Η κορεατική κυβέρνηση θα κατασκευάσει τρία νέα στάδια esports

 

Η κορεατική κυβέρνηση θα κατασκευάσει τρία νέα στάδια για τα esports

Σε μια προσπάθεια να φέρει τα esports ακόμη πιο κοντά στην αναγνώριση, η Κορεατική κυβέρνηση ανακοινώνει τα σχέδια για την κατασκευή τριών ακόμη σταδίων καθώς και μια εξειδικευμένη εγκατάσταση εκπαίδευσης διαιτητών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε το έργο, με την κατασκευή τριών νέων εγκαταστάσεων esports στην Κορέα μέχρι το 2020. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, όλα τα σχέδια έχουν αφιερωθεί στον τομέα των τουρνουά, στο σταθμό αναμετάδοσης εκπομπών και στα στούντιο παραγωγής. Επιπλέον, το Υπουργείο αναμένει να συζητήσει την επέκταση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να τους καταστήσει πιο κατάλληλους για να συμπεριλάβουν τα esports.

Άλλα μακροπρόθεσμα σχέδια περιλαμβάνουν ένα εξειδικευμένο όργανο κατάρτισης διαιτητών και μια εξειδικευμένη υπηρεσία για την ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, που απαιτούνται για τη συνεχή ανάπτυξη της βιομηχανίας των esports.Σχεδιάζουμε να φτιάξουμε το έργο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν διάφορες πτυχές των τουρνουά των esports καθώς και πολιτιστικές παραστάσεις και τουριστικά προγράμματα“, δήλωσε σε δημοσιογράφο ο Υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού.

Επί του παρόντος, το Υπουργείο Στρατηγικής και Οικονομικών εξετάζει τον προϋπολογισμό του εν λόγω έργου.

Τα σχέδια εγκατάστασης εκπαίδευσης ειδικών διαιτητών μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου. Υπονοείται ότι θα γίνει το στοιχείο του ακρογωνιαίου λίθου που θα επιτρέψει στα esports να εγγραφούν ως μέλη της Αθλητικής Ένωσης Κορέας. Επί του παρόντος, η Αθλητική Ένωση Δήμων Daejeon Metropolitan City είναι ο μόνος αθλητικός σύλλογος στην Κορέα που αποδέχεται esports.

Η πρόταση του Υπουργείου είναι σύμφωνη με την επιλογή των esports ως πρότυπα αθλήματα για τους Ασιατικούς Αγώνες Τζακάρτα-Πάλμπανγκγκ και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για την είσοδό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. “Καθώς τα esports γίνονται ένα κανονικό άθλημα, ο αντίκτυπος στις βιομηχανίες τυχερών παιχνιδιών και αθλημάτων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος”, δήλωσε ο υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ακριβείς λεπτομέρειες του έργου θα αποκαλυφθούν αργότερα αυτό το μήνα.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε