Η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε έναν cheat provider του CS:GO

author image από Strudel | FPS | 0 Comments | 29 Σεπ 2017

Η καταστολή των μαχητών στο CS: GO έχει φτάσει στον πραγματικό κόσμο. Ένας cheat provider θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις ενέργειές του στο παιχνίδι, όχι όμως με κάποιο ban, αλλά με πρόστιμο και φυλάκιση.

Ο κ. Pan, ο δημιουργός του cheat “CS: GO Daniel“, συνελήφθη από την αστυνομία της επαρχίας Jiangsu στην Κίνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αιτία γι΄αυτό ήταν ότι αποφάσισε να διανείμει και να επωφεληθεί από ένα cheat στο παιχνίδι. Το Perfect World, εκδότης CS:GO στην Κίνα, βρήκε και ανέφερε το cheat στην αστυνομία της Κίνας. Μετά από έρευνες ο Pan, προφυλακίστηκε σύμφωνα με την κινέζικη νομοθεσία. Σύμφωνα με τον Perfect World, ο Pan διαπιστώθηκε ότι διέπραξε παράβαση των εθνικών νόμων που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια και το ποινικό δίκαιο.

Συνολικά 4,275 λογαριασμοί Perfect World βρέθηκαν με VAC-ban όταν ο client του παιχνιδιού ανίχνευσε την παρουσία του cheat. Εικόνες από τον Pan σε ένα δωμάτιο με αξιωματικούς της αστυνομίας και με χειροπέδες τοποθετήθηκαν στην κινεζική CS:GO ιστοσελίδα.

 

 

Ο κ. Pan παραμένει επί του παρόντος υπό κράτηση, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών. Επίσης, τιμωρείται με πέντε φορές το ποσό των εσόδων που κέρδισε από την πώληση του cheat. Το ποσό που έχει κερδίσει από την εξαπάτηση δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη από την Perfect World ή την κινέζικη αστυνομία. Πιθανών επειδή η υπόθεσή του ενδέχεται να εξακολουθεί να υπόκειται σε έρευνα για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η σύλληψη του Pan έρχεται μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του CS: GO στην Κίνα μέσω του εκδότη παιχνιδιών Perfect World. Σε ένα ενημερωτικό δελτίο στην κινεζική ιστοσελίδα CS: GO, το Perfect World αποθάρρυνε έντονα τα cheat στους χρήστες του. Παρά το μήνυμα του εκδότη του παιχνιδιού, περιπτώσεις παρόμοιες με τον κ. Pan μπορούν σύντομα να δημιουργήσουν σχετικούς τίτλους, χάρη στην “καταδίωξη” του Perfect World κατά των cheat.

ΠΗΓΗ:DotEsports

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.