Η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την είσοδο του στα eSports

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορούσαν οι φήμες, ότι ο Παναθηναϊκός, πρόκειται να είναι ο πρώτος Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος που θα μπει στον χώρο των eSports. Οι φήμες, φαίνεται να επιβεβαιώνονται και πριν λίγα λεπτά, οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού κυκλοφόρησαν και την σχετική ανακοίνωση.

” O Παναθηναϊκός Α.Ο., στο πλαίσιο της πρωτοπορίας που τον χαρακτηρίζει διαχρονικά και ακολουθώντας τις εξελίξεις της εποχής, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας τμήματος eSports. Ο Σύλλογός μας, εισέρχεται στον κόσμο του eGaming και των παγκοσμίως δημοφιλών πρωταθλημάτων: League of Legends, Starcraft, Dota2, Counter-Strike, FIFA και NBA2KΤα eSports όπως προδίδει και το ίδιο το όνομα (electronic sports) είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ παικτών ή ομάδων σε video games, με γνώμονα την στρατηγική, τα αντανακλαστικά και την επικοινωνία με τη μηχανή (Η/Υ ή Console). Από το 2000 είδαμε τα πρώτα επαγγελματικά τουρνουά να προσελκύουν χιλιάδες κόσμου ως θεατές. Τα eSports προέρχονται από την Ασία και τα φημισμένα παιχνίδια στρατηγικής, ενώ με την πάροδο του χρόνου έχουν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και πλέον δεσπόζουν σε μια από τις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων του νεανικού κοινού. Εν έτη 2016 έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι σύλλογοι και εντυπωσιακά μισθολόγια για τους διάσημους επαγγελματίες παίκτες αλλά και εξωπραγματικά έπαθλα στα ομαδικά παιχνίδια που μετρούν εκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα κορυφαίοι Σύλλογοι όπως η Παρί Σεντ Ζερμαίν, η Σάλκε, η Βαλένθια κ.α. δραστηριοποιούνται ήδη στα eSports, των οποίων η ανάπτυξη είναι συνεχής και ραγδαία, προσελκύοντας εκατομμύρια θεατών στις μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. “

 

παναθηναϊκός esports

Όμως, πώς ένας αθλητικός σύλλογος που έχει μακρά παράδοση στον παραδοσιακό αθλητισμό, θα μπορούσε να στηρίξει το όλο εγχείρημα χωρίς την κατάλληλη τεχνογνωσία;

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπεύθυνοι του τμήματος θα είναι παλιοί γνώριμοι από τον χώρο των eSports. 

Στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα πρώτα βήματα, με εγχώριες διοργανώσεις και ομάδες που ανταγωνίζονται το επίπεδο της Ευρώπης, ενώ το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα (ΤΗΕ LEAGUE) που διεξήχθη, προσέλκυσε στην τελική του φάση, χιλιάδες Ελλήνων θεατών στο πλαίσιο του eGaming στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. O Σύλλογός μας υλοποιεί το νέο αυτό project σε συνεργασία με την εταιρεία Cowboy TV και υπεύθυνοι του τμήματος θα είναι οι κ. κ. Ανδρέας Δερδεμέζης, Ηλίας Αποστολόπουλος και Μιχάλης Βιλιώτης.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Ηλία Αποστολόπουλο, ο οποίος δήλωσε: “Με την εμπειρία του Παναθηναικού ως ο ιστορικότερος ελληνικός σύλλογος, αλλά και το know how που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στη σκηνή του gaming πιστεύουμε ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια σωστά δομημένη ομάδα, που θα δώσει κίνητρο και σωστή ώθηση στους Έλληνες παίκτες και θεατές.

 

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρης Μπαλτάκος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου σχετικά με την είσοδο του Συλλόγου μας στα eSports:

 

” Ο Παναθηναϊκός Α.Ο., πραγματοποιεί μία πρωτοποριακή κίνηση που αναμένεται να προσδώσει στο Σύλλογο σημαντικά οφέλη και παράλληλα, μέσω αυτής της καινοτομίας, απευθυνόμαστε σε Έλληνες παίκτες που ήδη διακρίνονται στο εξωτερικό και πλέον τους δίνουμε έξτρα κίνητρο και οργανωτικό πλαίσιο ως προς την ενασχόλησή τους με τα eSports. Ο ανταγωνισμός σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και ο συνδυασμός ταχύτητας, ακρίβειας, στρατηγικής σκέψης, ομαδικότητας κ.α. αποδεικνύεται εξαιρετικά ελκυστικός και αποτελεί επιλογή από ευρύ κοινό ως ψυχαγωγία (θεατές) αλλά και καριέρα (παίκτες). Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. όπως και άλλοι κορυφαίοι σύλλογοι παγκοσμίως, εναρμονίζεται στα δεδομένα της εποχής, πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την πρόοδο. ”

 

 

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία και ελπίζουμε το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες μιας και ο χώρος των eSports, ως γνωστόν ακόμη και στην χώρα μας, έχει περιθώρια ανάπτυξης και όλα τα εργαλεία για θετικά αποτελέσματα.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr