Η εξέλιξη του League of Legends από την BETA ως την Season 8

Με την Season 8, να ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, σήμερα θα κάνουμε ένα ταξίδι στην εξέλιξη του League of Legends όσο ως παιχνίδι όσο και ως esports τίτλο. 

 

 

Η Open Beta του παιχνιδιού, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009. Τότε το παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό, καθώς η εταιρεία έκανε τις δοκιμές που χρειαζόταν προκειμένου να δει πώς θα το δουλέψει. Όπως είχαν αναφέρει οι Rioters, είχε περάσει αρκετός χρόνος που απλά έκαναν τις δοκιμές. Δημιουργούσαν το περιβάλλον, τους ήρωες, όμως δεν μπορούσαν να καταλήξουν πώς θα έκαναν τον παίχτη να “κολλήσει” με το παιχνίδι. Μια μέρα ο Project Manager της εταιρείας, μπήκε στο γραφείο και ζήτησε από το προσωπικό να αρχίζουν να παίζουν το παιχνίδι. Αυτό ήταν, από την στιγμή που άρχισαν να παίζουν, αποφάσισαν και πώς έπρεπε να εξελιχθεί το παιχνίδι και μπήκε το νερό στο αυλάκι. Για την ιστορία το αρχικό όνομα του παιχνιδιού, ήταν League of Legends Clash of Fates.

Το Gameplay και τα γραφικά δεν είχαν καμία σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα. Το παιχνίδι είχε θέματα ισορροπίας, όσον αφορά τους ήρωες όμως ήταν πιο απλό και δεν είχε να κάνει τόσο με την στρατηγική και την συνεργασία όπως σήμερα.

Επίσης οι χαρακτήρες ήταν άσχημοι, δεν είχαν εστιάσει τόσο στο παρουσιαστικό. Έδιναν προτεραιότητα στο skill system και πώς αυτό θα λειτουργούσε. (Αργότερα ήρθαν τα boobs και οι μύες) 😛 . 

 

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, η Riot είχε δώσει σε κυκλοφορία το πρώτο video, στο οποίο εξηγούσε πώς λειτουργούσε το Runes System. #MemoriesNo1

Μέχρι εκείνη την στιγμή, ο αριθμός των ηρώων ήταν μόλις 40.

 

 

Με την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, φεύγει από το όνομα του,το Clash of Fates και μένει το League of Legends. Βλέπουμε το πρώτο Champion Spotlight που ήταν για τον Shen. Σε αυτό ακούμε για πρώτη φορά τον Phreak, ενώ μπορείτε να ακούσετε την κακή ποιότητα που είχε ο ήχος του μικροφώνου. #MemoriesNo2

Στην συνέχεια ήρθαν στο Summoner’s Rift, οι: Pantheon, Kennen, Anivia, Garen, Udyr, Akali, Malzahar, Olaf, Twisted Fate, Kog’Maw, Heimerdinger, Xin Zhao, ενώ κυκλοφορεί και το πρώτο video στο οποίο παρουσιάζεται Skin. Το Skin αυτό ήταν το Gentleman Cho’Gath και μπορείτε να συγκρίνετε το πρώτο αυτό video με τα αντίστοιχα σημερινά προκειμένου να δείτε την εξέλιξη. 🙂

Παράλληλα, μπαίνει στο παιχνίδι ένας δεύτερος χάρτης ο οποίος δεν είναι άλλος από το Twisted Treeline.

Ενώ λίγο αργότερα, έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο Cinematic που αφορά την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού. Εκεί η Riot Games, μας καλωσορίζει στο League of Legends. #MemoriesNo3

Το 2010, η Riot ξεκίνησε να θέτει τις βάσεις προκειμένου να κάνει το League of Legends έναν esports τίτλο. Στα πλαίσια του WCG πραγματοποιήθηκε ένα tournament με ομάδες από την Αμερική την Ευρώπη. Στους τελικούς οι CLG που στο roster είχαν τον Hotshot και τον Kobe (ο οποίος σήμερα είναι caster στο NALCS), κέρδισαν την SK Gaming. 

Ταυτόχρονα, αρχίζει να μοιράζεται με τον κόσμο τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται το Art του παιχνιδιού και ξεκινούν τα πρώτα video με τα patch notes. Τότε γνωρίζουμε την Nikasaur η οποία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με τα videos της μας έδειχνε δημιουργίες από το community του League of Legends. #MemoriesNo4

Με το τέλος της Season 1, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Worlds στο Dreamhack της Σουηδίας, με πρώτους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να είναι οι Fnatic. Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τον Xpeke, ενώ ο Doublelift ήταν support. Επίσης θα καταλάβετε πώς έχει μεγαλώσει η κοινότητα και το ίδιο το παιχνίδι. Από έναν κλειστό,μαζεμένο χώρο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του League of Legends, έχει φτάσει στο να γεμίζει στάδια.

Την εμφάνιση του εκείνη την χρονιά έκανε και το Tribunal. Ήταν το σημείο, όπου κάθε παίχτης μπορούσε να μπει και να δει Chat Logs και να αποφασίσει αν ο παίχτης για τον οποίο είχε γίνει report, θα τιμωρούνταν ή θα συνέχιζε. Η αλήθεια είναι όμως, πως η τοξικότητα στο παιχνίδι εκτοξεύτηκε στο πέρασμα των χρόνων και προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο. Σήμερα δεν υπάρχει καθώς η εταιρεία έχει βρει άλλους τρόπους προκειμένου, να αντιμετωπίζει την τοξικότητα.

 

 

Στην season 2, είδαμε τον τρίτο χάρτη του παιχνιδιού, να εμφανίζεται μέσω Gameplay και αργότερα με Cinematic. Ήταν το Dominion mode, το οποίο πριν λίγα χρόνια η Riot το απέσυρε καθώς οι παίχτες δεν έπαιζαν. Πλέον το συναντάμε μόνο σε συγκεκριμένα game modes που βάζει κατά καιρούς η εταιρεία.

Το 2011 ήταν επίσης η χρονιά που ξεκίνησε η εταιρεία να κυκλοφορεί θεματικά skins. Με πρώτα αυτά του Harrowing.

Εκείνη την χρονιά, η εταιρεία ξεκίνησε να στήνει την δομή των προκριματικών που θα οδηγούσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το συνολικό έπαθλο, ήταν $5.000.000 και οι νικητές προέκυψαν από μία σειρά Circuit Tournaments. Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Season 2, ήταν οι TPA Assassins, ενώ για πρώτη φορά προς τιμήν τους, η εταιρεία κυκλοφόρησε skins για την ομάδα. Κάτι το οποίο γίνεται έως και σήμερα.

Στα πλαίσια της καλύτερης εμπειρίας του παιχνιδιού, μπήκε εκείνη την season, το Spectator Mode. Το συγκεκριμένο mode, βασίστηκε στον κώδικα ενός Spell το οποίο έχει καταργηθεί από το παιχνίδι. Αν θέλετε να δείτε τα Summoner Spells που δεν υπάρχουν πια μπορείτε απλά να μπείτε εδώ .

 

 

Μέχρι την Season 3, τα tournaments ανά τον κόσμο είχαν διαμορφωθεί όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Το League of Legends, έπειτα από πολλά προβλήματα κατάφερε να κυκλοφορήσει και στα Mac, με τον Dr.Mundo να λαμβάνει καθήκοντα.

Με περισσότερα εργαλεία και γνώσεις, το Champion Spotlight, τα Login Screens έχουν εξελιχθεί και το σύμπαν του League of Legends έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, θέλοντας να κάνουν τον κόσμο να ασχολείται με το παιχνίδι ακόμη κι όταν δεν παίζει, αρχίζει να κυκλοφορεί περισσότερα Cinematics με ιστορίες βγαλμένες από το Summoner’s Rift.

Εκείνη την χρονιά ξεκινά και η τρέλα γύρω από τους SKT, καθώς ήταν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Season 3.

Ενώ η Jinx ήταν η πρώτη ηρωϊδα που το έσκασε από το τρελάδικο και μπήκε στο παιχνίδι, με το δικό της τραγούδι.

Λίγο πριν το τέλος της Season 3, ξεκίνησε και η ενημέρωση σχετικά με την Preseason. Εκείνη την χρονιά στόχος της εταιρείας, είναι να κάνουν πιο εύκολη την ζωή των Support και των Jungler.

 

 

Στην Season 4, η δυναμική του παιχνιδιού είχε σταθεροποιηθεί όσον αφορά το κοινό, όμως υπήρχαν θέματα με την τοξικότητα. Έτσι η Riot, ξεκίνησε μια σειρά πραγμάτων τα οποία στόχευαν στο να διασκεδάσει ο παίχτης. Ήταν εκείνη την περίοδο ανίκανη -όπως είχαν παραδεχτεί οι ίδιοι- να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αποτελεσματικά. Έτσι λοιπόν την εμφάνιση του, έκανε το URF.

Παράλληλα, θέλοντας να ενισχύσουν την προσωπικότητα των ηρώων, ξεκίνησαν να κάνουν πιο αποτελεσματικά και καλοδουλεμένα τα Champion Teaser.

Την εμφάνιση της έκανε και η πρώτη Metal μπάντα η οποία δεν είναι άλλη από τους Pentakill. Την φωνή του στον Karthus, την δίνει ο Jorn lande γνωστός στους metal-άδες από τις συνεργασίες του με συγκροτήματα όπως οι Avantasia.

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Season 4, είναι οι Samsung Galaxy White, έπειτα από έναν πολύ εντυπωσιακό τελικό. Για πρώτη φορά εκείνη την season, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε Theme Song, το οποίο ήταν δια χειρός Imagine Dragons.

Η Preseason για την 5η Season, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα Updates που έχουν γίνει έως τώρα στο παιχνίδι, καθώς έγινε αναβάθμιση σε χάρτη, γραφικά και σιγά-σιγά ξεκίνησαν και τα Champions Updates, προκειμένου να είναι όλοι οι ήρωες playable.

Ενώ ένα ακόμη Cinematic κυκλοφόρησε, προκειμένου να ηρεμήσουν οι γκρίνιες σχετικά με τις αλλαγές στο παιχνίδι. #WhatDoesTheFoxSaid

 

Την χρονιά αυτή η Riot, έδωσε πόνο όσον αφορά την μουσική. Κυκλοφόρησε πολλά μουσικά κομμάτια, ενώ έκανε την Sona DJ. 

Παράλληλα ξεκίνησαν την κυκλοφορία των Champion Rework (Sion,GP) και ξεκίνησαν να μειώνουν την συχνότητα κυκλοφορίας νέων ηρώων. Οι παλιοί ίσως θυμάστε πως στις πρώτες season είχαμε νέο ήρωα, κάθε 15 μέρες.

Νικητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της χρονιάς, ήταν η SKT. 

 

Η Season 6, είναι αυτή που το παιχνίδι ξεκινά να χάνει κόσμο, καθώς έχει κουράσει η κατάσταση του παιχνιδιού, η τοξικότητα και αυξάνεται η γκρίνια. Η εταιρεία έχει εστιάσει στο esports ecosystem και μοιάζει να χάνει την επαφή με το community. Κυκλοφορεί video, με την ζωή παιχτών, νέα skins και ενώ όλοι περιμένουν νέο τίτλο από την Riot Games, η εταιρεία κυκλοφορεί επιτραπέζιο…

Και αυτή την χρονιά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είναι οι SKT, οι οποίοι είναι ως τώρα και η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τόσες φορές.

Η Tencent εξαγοράζει την Riot Games (μέχρι εκείνη την στιγμή κατείχε ένα ποσοστό της εταιρείας) και αρχίζουμε να βλέπουμε τις επιρροές της Ανατολικής κουλτούρας, τόσο στις ηρωϊδες του παιχνιδιού όσο και σε Cinematics/τραγούδια (ναι για Sailormoon λέμε).

 

Την season 7, μπήκε στο παιχνίδι το Crafting System, το οποίο επιτρέπει στον παίχτη να συλλέγει Cosmetics όσο παίζει.

Ενώ για να μην δοκιμάζουν νέους ήρωες σε “σοβαρά” παιχνίδια οι παίχτες, προστέθηκε το Practice Tool.

Στα πλαίσια της γενικής ανανέωσης, ανανεώθηκε μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και το Client. (Ναι οκ σε εμένα λείπει το παλιό). 

Είδαμε επίσης και το πρώτο videoclip από τους Pentakill, το οποίο συνόδευσε την κυκλοφορία του νέου album τους.

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Season 7, ήταν οι Samsung Galaxy. 

Ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017, ήταν αυτός στον οποίο έγινε για πρώτη φορά από την Riot Games χρήση AR, καθώς οι viewers είδαν στο stage τον Elder Dragon.

 

Η Season 8 που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες. ήταν καθοριστικής σημασίας τόσο για την pro scene, όσο και για το Community. Όσον αφορά το Gameplay, οι αλλαγές που έγιναν σε items και Champions, έσπασαν την meta, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ομαδικό και να μην μπορεί πλέον ένας μόνο παίχτης να κάνει Carry το παιχνίδι. Είδαμε ap champions να παίζονται από pro adc, είδαμε Support Champions να παίζονται από junglers και είδαμε αρκετούς παλιούς pro players, να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην κατάσταση του παιχνιδιού, ενώ φρέσκο αίμα έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα. (Ο Bwipo της Fnatic, βέβαια δεν ξέρω πώς τα κατάφερε). Anyway!

Είδαμε ανανεωμένους ήρωες και αυτή την χρονιά, όπως ο Swain.

Είδαμε όμως και να αποσύρεται το Rework που είχε γίνει στην LeBlanc, ενώ προστέθηκε νέο tournament mode το Clash.

Στο esports κομμάτι του παιχνιδιού, είδαμε την Mastercard να γίνεται Global Sponsor του League of Legends, προσωπικότητες από τον αθλητισμό όπως ο Michael Jordan, ξεκίνησαν να επενδύουν σε οργανισμούς προκειμένου να επεκτείνουν τον κύκλο εργασιών τους. Ενώ οι IG είναι οι φετινοί Πρωταθλητές. Επίσης όσον αφορά το AR για πρώτη φορά η Riot Games, παρουσίασε τα K/DA skins στο stage, καθώς οι ηρωϊδες τραγούδησαν και χόρεψαν για τον κόσμο.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr