Η ενημέρωση του Minecraft αφαιρεί αρκετές αναφορές του αρχικού δημιουργού

Το όνομα του Markus Persson εξακολουθεί να εμφανίζεται στα ευχαριστήρια του Minecraft, αλλά δεν φαίνεται πλέον στο αρχικό μενού του.

Στο κύριο μενού του Minecraft εδώ και αρκετό καιρό φιλοξενείται μια σειρά περιστρεφόμενων φράσεων στην επάνω δεξιά γωνία του λογότυπου. Αρκετές από αυτές είναι διάφορα αστεία, φρασεολογίες και αναφορές (δείτε εδώ, τη στήλη “Notes“). Αλλά η πιο πρόσφατη ενημέρωση του παιχνιδιού έχει καταργήσει τρεις φράσεις από το παιχνίδι: “Made by Notch !,” “The Work of Notch!” Και “110813!” (Η ημερομηνία που ο Persson παντρεύτηκε).

Ένα tweet των 4J Studios, το οποίο βγάζει μερικές ενημερώσεις του Minecraft, επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει αλλαγές στα κείμενα, αλλά δεν είπε ποιες συγκεκριμένα.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παρτίδα φράσεων που αφαιρείται από το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής είχαν αφαιρεθεί μόνο εννέα φράσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας του παιχνιδιού.

Ο Persson πούλησε το Minecraft, μαζί με το στούντιο Mojang, στη Microsoft το 2014 για 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και πλέον δεν είχε μετοχές στο παιχνίδι, η Microsoft εξακολούθησε να αναπτύσσει το Minecraft ως παιχνίδι αναφέροντας το όνομά του στο κύριο μενού, συμπληρώνοντας το Minecraft: Education Edition για τα σχολεία και το διαδραστικό Minecraft: Story Mode (το οποίο θα βγει και στο Netflix).

Σε αντίθετη πλευρά, ο Persson έχει αρχίσει και δημοσιεύει επιθετικά tweet προς διάφορες φυλές, την LGBTQ κοινότητα και άλλα διάφορα θέματα. Δεδομένης της διαμάχης γύρω από τον Persson, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει πραγματική συμμετοχή στις τρέχοντες εκδόσεις του τίτλου. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η Microsoft προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον Persson. Χωρίς να μπει σε κίνδυνο έτσι να χάσει κάποιους παίκτες από το τεράστιο νεανικό ακροατήριο που έχει το Minecraft.

Παρ’ όλα αυτά το όνομα του Persson εξακολουθεί να εμφανίζεται στα ευχαριστήρια του παιχνιδιού, αν και έχει αφαιρεθεί από το κύριο μενού, που φαινόταν μέχρι στιγμής. Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες αλλαγές στη Minecraft.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε