Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συζητάει με μετόχους και παίχτες σχετικά με τα eSports

O πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach σε μια συνέντευξή του δήλωσε ότι στα τέλη Ιουλίου θα διαδραματιστεί μια διάσκεψη στη Λοζάνη σχετικά με τα eSports.

Σκοπός της διάσκεψης θα είναι η πραγματοποίηση ενός διαλόγου μεταξύ της βιομηχανίας παιχνιδιών και των αθλητών των eSports με στόχο την προσέγγιση των μετόχων του Ολυμπιακού κινήματος.

Ο ίδιος ο Bach έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν προάγουν βίαια παιχνίδια ή παιχνίδια που σχετίζονται με σκοτωμούς.

Παρόλα αυτά πρόσθεσε:

«Τα eSports είναι ξεκάθαρα ένας συναρπαστικός και αναπτυσσόμενος τομέας στον οποίο εμπλέκονται σε καθημερινή βάση εκατοντάδες νέοι παγκοσμίως. Το Ολυμπιακό κίνημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγνοήσει ένα τέτοιο φαινόμενο».

Προηγουμένως, ο Bach δήλωσε τη στήριξή του στο τουρνουά Intel Extreme Masters Pyeongchang του Starcraft 2 το οποίο φιλοξενήθηκε από το ESL και την παγκόσμια τεχνολογική εταιρία Intel που είναι συνεργάτης του Bach.

Έξι τίτλοι eSports θα διαφημιστούν στο φετινό Asian Games της Τζακάρτα στην Ινδονησία. Ενώ το συγκεκριμένο event αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διοργανώνεται από το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας και δε θα αποτελέσει κίνητρο ένταξης των eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιρλανδέζικη πόλη Λοζάνη αποτελεί την Πρωτεύουσα των Ολυμπιακών Αγώνων και εκτός από την Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων φιλοξενεί και το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο καθώς και πάνω από πενήντα άλλες διεθνείς αθλητικές ενώσεις. Στην ετήσια σύνοδο που έγινε το 2017, η Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησε ότι τα eSports μπορούν να θεωρηθούν αθλητική δραστηριότητα σύμφωνα με το βαθμό έντασης της εκπαίδευσης των παιχτών.

Παρόλα αυτά τόνισαν ότι το περιεχόμενο των eSports δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος και ότι μια αναγνώριση προϋποθέτει την εγγύηση συμμόρφωσης με τους Ολυμπιακούς κανόνες από κάποιον οργανισμό.

Μετά τη συνάντηση των μετόχων τον Ιούλιο, δεν παίζει να δούμε άμεσο προγραμματισμό κάποιου προγράμματος Ολυμπιακών eSports Αγώνων αλλά μπορεί τουλάχιστον να δούμε αν ο όρος «παιχνίδια που σκοτώνουν» αφορά παιχνίδια όπως το CounterStrike και δεν αναφέρεται σε παιχνίδια πιο γελοιογραφικά βίαια όπως είναι το League of Legends.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio