Ετοιμαστείτε για τα World Cyber Games

Τα esports σήμερα, έχουν γίνει mainstream. Καθημερινά γίνονται online και lan tournaments, στα οποία παίχτες και ομάδες κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά. Πριν όμως καθιερωθούν στην μορφή που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, έπρεπε να γίνουν ριζοσπαστικές κινήσεις. Οι κινήσεις αυτές έγιναν στην Κορέα και πρωτομάστορες ήταν οι διοργανωτές του πρώτου World Cyber Games (WCG).

Πίσω στο 2000, πολύ πριν κάνουν την εμφάνιση τους διοργανώσεις όπως η BlizzCon, το LEC/LCS πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα World Cyber Games. Πολλοί λένε ότι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες των esports. Βέβαια τώρα, η συγκεκριμένη αγορά, δεν ήταν όπως είναι σήμερα. Τα esports ήταν κάτι νέο και underground. Ωστόσο, τα WCG, αποτελούν έως και σήμερα ορόσημο στην ιστορία των esports, καθώς από εκείνη την χρονική στιγμή, ξεκίνησε η ραγδαία ανάπτυξη.

Τα πρώτα παιχνίδια που μπήκαν στο τότε event, ήταν: Age of Mythology, Fifa, Half-Life: CS, Warcraft III, Starcraft. Οι ομάδες που έκαναν την εμφάνιση τους τότε, ήταν η SK Gaming, η NiP και η Virtus.Pro. Το event βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους λάτρεις του Warcraft III, ενώ κάθε χρονιά, στο event έμπαιναν κι άλλες χώρες, με αποτέλεσμα από την «τοπική» μορφή που είχε, να γίνει Global.

Βέβαια, το 2014 η διεξαγωγή των WCG, σταμάτησε καθώς οι developers εταιρείες (Blizzard,Riot), αποφάσισαν να διεξάγουν τα δικά τους leagues με μεγαλύτερα έπαθλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να παραμερίσει ο κόσμος τα WCG και να ασχοληθεί με τα leagues των εταιρειών.

Ωστόσο, έχουμε καλά νέα. Με την συζήτηση γύρω από την συμμετοχή των esports, στους Ολυμπιακούς αγώνες, να φουντώνει οι εταιρείες, αποφάσισαν πως μόνες τους, δεν μπορούν να πείσουν την Ολυμπιακή Επιτροπή. Έτσι έπειτα από συζητήσεις, ξεκινούν ξανά τα WCG. Από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου του 2019, θα διεξαχθούν στην πόλη Xi’an της Κίνας για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια.

Για να λάβει μέρος μια ομάδα ή ένας παίχτης θα πρέπει να περάσει από National ή Regional προκριματικά. 

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Οι τίτλοι στους οποίους θα δούμε tournaments είναι:

  • Clash Royale
  • Crossfire
  • Dota 2
  • Hearthstone
  • Honor of Kings
  • Warcraft III

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 11/3 και θα λήγουν στις 2/4/2019 μπορείτε να μπείτε και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ . Απλά πάτε στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέγετε το Ευρωπαϊκό Region. Ελπίζω να έχουμε πολλές Ελληνικές Συμμετοχές!

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr