Επικό το τέλος του Stream-Tribute στον Bob Ross!

 

Μετά από 8 μέρες γεμάτες με τη “Χαρά της ζωγραφικής” χθες αργά το βράδυ τελείωσε ο μαραθώνιος tribute του Twitch για τον Bob Ross. To κανάλι του στο Twitch δεν έπεσε όλες αυτές τις μέρες κάτω από 40.000 viewers, με το φινάλε του να αγγίζει τις 200.000. To συγκεκριμένο stream έγινε για τα εγκαίνια του νέου tab “Creative” του Twitch στο οποίο καλλιτέχνες θα μπορούν να streamάρουν ενώ ζωγραφίζουν, δημιουργούν ένα cosplay ή συνθέτουν μουσική. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος καλλιτέχνης για να ξεκινήσει η Creative καρτέλα από τον Bob Ross αφού είναι ένας από τους πιο γνωστούς ζωγράφους της σύγχρονης εποχής και η τεχνική αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μιλάει στους θεατές, είναι αξιέπαινος.

To chat του συγκεκριμένου stream αυτές τις 8 μέρες ήταν το κάτι άλλο. Σε καθένα από τα 403 επεισόδια του Joy of Painting, οι viewers πέταγαν ατάκες όπως RUINED κάθε φορά που ο Bob Ross έκανε μια περίεργη πινελιά και SAVED όταν τελικά μετά από 1-2 λεπτά έκανε την πινελιά να μοιάζει με ένα δέντρο ή βουνό. Τα τελευταία λεπτά του Stream μάλιστα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικά με το chat να έχει γεμίσει #THANKYOUBOB από το προσωπικό του Twitch και τους viewers. Δεν είναι τυχαίο που με αυτή την ατμόσφαιρα η καρτέλα creative κατάφερε και ήταν πρώτη στα παιχνίδια του Twitch, πάνω ακόμα και από το πρωτάθλημα Hearthstone της Blizzcon που έτρεχε εκείνη την ώρα. Κάπως έτσι ο Bob Ross έγινε διάσημος ακόμα και στις πιο πρόσφατες γενιές, πολλοί δημοσιογράφοι μάλιστα του έδωσαν τον τίτλο του διάσημου e-sport streamer.

 

12209238_1086741101358284_1811223539_o

 

bob ross 2

 

Με αυτή την ευκαιρία είπα να ρίξουμε μια μάτια στη ζωή του Ross:

Ο Bob Ross γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1942, στο Daytona Beach της Florida και πέθανε, στις 4 Ιουλίου του 1995 στην ηλικία των 52. Έγινε γνωστός ως ο δημιουργός της Χαράς της Ζωγραφικής (The Joy of Painting). Ζωγράφιζε πάντα σε καμβά, με λάδι, και με έναν μοναδικό τρόπο. Η εκπομπή του βγήκε στον αέρα το 1983 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, για την οποία δεν ζήτησε ποτέ χρήματα. Το εισόδημα του προερχόταν από την πώληση ειδών ζωγραφικής μέσω του Bob Ross Inc ενώ απ’ ότι είχε δηλώσει σε συνέντευξη κανένας από τους πίνακες του δεν θα τεθεί προς πώληση. Ποτέ δεν σπούδασε σε κάποια σχολή καλών τεχνών, ήταν χορτοφάγος και γνωστός για τη μανία του για την άγρια φύση, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας για τα ορφανά σκιουράκια και άλλα ζώα. Πριν γίνει ζωγράφος, ο Bob ήταν λοχίας σε ναυτική βάση στην Αλάσκα, τα τοπία της οποία έγιναν έμπνευση του για τους μετέπειτα πίνακες του. Η απόλυσή  του από τον στρατό είναι και αυτή που τον άλλαξε σαν άνθρωπο και τον έκανε τον ήρεμο άνθρωπο που γνωρίσαμε όλοι όταν ήμασταν μικροί.

 

 Μετά το τέλος των επεισοδίων του “The Joy of Painting” και αφού το counter χρόνου του stream έφτασε στο μηδέν, έπαιξε το autotune τραγούδι Happy Little Clouds, το οποίο είναι και αυτό ένα είδος tribute στον μεγάλο καλλιτέχνη. Μετά από αυτό όμως το stream δεν βγήκε offline όπως όλοι περιμέναμε αλλά έμεινε σε μια “Stay Tuned” οθόνη με το καβαλέτο του Bob Ross και ένα counter το οποίο λήγει το απόγευμα της Δευτέρας. Λέτε να δούμε κι άλλο Joy of Painting στο Twitch;

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!