Επαγγελματίας παίκτης του Magic: The Gathering αποκλείστηκε από τουρνουά γιατί έκλεβε

Ο Yuuya Watanabe από την Ιαπωνία, βγήκε δύο φορές παίκτης της χρονιάς και είναι μέλος του Magic Hall of Fame. Τέλη Απριλίου, αποκλείστηκε από το Mythic Championship II στο Λονδίνο αφού οι διαιτητές βρήκαν σημάδια στο πίσω μέρος κάποιων καρτών του. Ύστερα από όλο αυτό το διάστημα ο Watanabe και οι χορηγοί του, Team Cygames, αμφισβητούν δημόσια τις κατηγορίες. Ο αποκλεισμός δεν ήταν η μόνη φορά που ο Watanabe έκανε πρωτοσέλιδα κατά τη διάρκεια τουρνουά. Στον αγώνα του εναντίον του Andrew Watts, οι διαιτητές πήραν μια πολύ κακή απόφαση, που οδήγησε σε επαναφορά του παιχνιδιού. Το ματς έληξε γρήγορα με μια απίθανη νίκη του Watanabe με Sudden Death.

Σε σχόλιο για τον αποκλεισμό του ο Watanabe είπε σε tweet, ότι δε συνειδητοποίησε ότι τα χαρτιά του είχαν κάτι περίεργο. “Αν δεν μου το έλεγαν οι διαιτητές, δε θα το είχα παρατηρήσει καν”, είπε. Ο Watanabe κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Magic το 2012 και ήταν Παίκτης της Χρονιάς το 2009 και 2012. Επίσης έχει επτά νίκες Grand Prix, μπήκε στο Hall of Fame το 2016 και κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Magic το 2017 στην Ιαπωνία.

Στις δημοσιεύσεις του, μεταξύ άλλων, ζητά δημόσια συγγνώμη. Τόσο από τους οπαδούς του όσο και από το υπόλοιπο Magic Community, ακόμα και αν θεωρεί τον εαυτό του αθώο. Αναφέρεται συχνά στο γεγονός ότι η καριέρα του βρίσκεται στην αποκορύφωσή της και δεν έχει λογική να μπει στη διαδικασία να τη διακινδυνέψει. Εξηγεί και τονίζει ότι μεγάλωσε παίζοντας Magic μέχρι που έφτασε να παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο. Υποστηρίζει ότι δεν είναι τόσο ανήθικος να κλέψει σε ένα παιχνίδι που σέβεται τόσο. Προσθέτει, επίσης, ότι παρόλο που έχει παίξει αμέτρητες φορές, ποτέ δε σκέφτηκε να κλέψει για να κερδίσει. Παράλληλα δηλώνει ότι νιώθει εξαπατημένος, αφού όπως αναφέρει οι διαιτητές εξέτασαν το deck του αρκετές φορές και του είπαν ότι είναι εντάξει, πριν αρχίσει ο αγώνας.

“Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στο Deck στο 15ο γύρο στο Mythic Championship II το προσωπικό διαιτητών παρατήρησε ένα σημάδι. Υπήρξαν αμφιβολίες για κάποιες κάρτες του Yuuya Watanabe. Η συνεδρίαση αποφάσισε ότι ήταν απίθανο να δημιουργήθηκαν τέτοια σημάδια τυχαία και έτσι έπρεπε να τον αποκλείσουμε”.

Η Cygames με τη σειρά της, υποστήριξε τον Yuuya με μια ανακοίνωση. “Εμείς, το Cygames, διεξήγαμε μια ακρόαση με τον Yuuya Watanabe για τον αποκλεισμό του κατά την Ημέρα 2 του Mythic Championship. Αφού ξεκαθαρίσαμε την κατάσταση με τον ίδιο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Yuuya είναι αθώος και έχει αδικηθεί”.

Την αναλυτική ανακοίνωση της ομάδας μπορείτε να τη βρείτε εδώ, ενώ τη δημοσίευση του Yuuya για το περιστατικό μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.