Εκπαιδεύονται AI Bots για να κερδίσουν τον άνθρωπο στο Dota 2

«Τα bots κατασκευάστηκαν από το ερευνητικό εργαστήριο OpenAI, αλλά δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει επαγγελματικές ομάδες»

Νέοι παίκτες-bot αρχίζουν να εμφανίζονται στο Dota 2 και φαίνεται ότι έχουν έναν μοναδικό στόχο. Θέλουν να κερδίσουν τον άνθρωπο στην επαγγελματική σκηνή, δεν τους φτάνουν τα επιτραπέζια όπως το σκάκι, αλλά θέλουν να μπούν και στον χώρο του gaming.

Ίσως να θυμάστε ότι το OpenAI μπήκε στον κόσμο του Dota 2 τον περασμένο Αύγουστο. Έφερε στην επιφάνεια ένα σύστημα που θα μπορούσε να κερδίσει τους κορυφαίους παίκτες σε αγώνες 1v1. Ωστόσο, αυτός ο τύπος παιχνιδιών μειώνει σημαντικά την πρόκληση του Dota 2. Θέλοντας να παίξουν και σε 5v5 match-ups, το OpenAI αναβάθμισε τα bots. Aπαιτούν περισσότερο συντονισμό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Eνώ το OpenAI δεν έχει ακόμη αμφισβητήσει τους καλύτερους παίκτες, θα το κάνει αργότερα φέτος στο The International, ένα τουρνουά Dota 2 που είναι το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός στο ημερολόγιο των esports.

«Για να δημιουργηθούν τα bots, το εργαστήριο στράφηκε σε μια μέθοδο εκμάθησης μηχανών γνωστή ως ενίσχυση μάθησης(reinforcement learning)»

Αυτή είναι μια απλή τεχνική που μπορεί να παράγει πολύπλοκη συμπεριφορά. Οι πράκτορες AI ρίχνονται σε ένα εικονικό περιβάλλον όπου διδάσκουν τον εαυτό τους πώς να επιτύχουν τους στόχους τους μέσω δοκιμών και σφαλμάτων. Οι προγραμματιστές ορίζουν τις λειτουργίες ανταμοιβής και στη συνέχεια αφήνουν τους πράκτορες AI να παίζουν οι ίδιοι ξανά και ξανά.

Παρόλο που τα bots του OpenAI παίζουν τώρα 5v5 αγώνες, δεν είναι ακόμα εκτεθειμένα στην πλήρη πολυπλοκότητα της Dota 2. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Παίζουν μόνο πέντε από τους 115 διαθέσιμους ήρωες, καθένα από τα οποία έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού. (Οι επιλογές τους: Necrophos, Sniper, Viper, Crystal Maiden και Lich.) Ορισμένα στοιχεία των διαδικασιών λήψης αποφάσεων είναι πολύ δύσκολα, όπως τα items που αγοράζουν και ποιά skill θα κάνουν level up. Άλλα δύσκολα μέρη του παιχνιδιού έχουν απενεργοποιηθεί εντελώς όπως το invisibility, τα summons και η τοποθέτηση των wards. Αυτά αποτελούν στοιχεία που λειτουργούν και είναι απαραίτητα για gaming υψηλού επιπέδου.

Η ομάδα των bots, έχει παίξει πέντε multigame matches εναντίον ομάδων amateurs και semi-pro. Τέσσερα από αυτά τα κέρδισαν ενώ το ένα το έφεραν ισοπαλία. Όμως η μεγαλύτερη πρόκληση τους, είναι στο φετινό «The International«. Θα μπορέσουν τελικά συνδυάζοντας το τέλειο timing και χωρίς εγωισμό να κερδίσουν ανθρώπινη Professional Dota 2 ομάδα;

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio