Εγκληματική πράξη θεωρείται πλέον στην Κορέα το boosting

Για πολλούς τα esports, θεωρούνται ήδη η διασκέδαση ή ακόμη και το επάγγελμα του μέλλοντος. Εταιρείες, καλλιτέχνες, αθλητές, επενδύουν καθημερινά είτε σε εταιρείες που δημιουργούν τίτλους είτε σε esports οργανισμούς. 

Αυτό που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όμως, είναι πως το φαινόμενο των esports, έχει σπίτι κι αυτό δεν είναι άλλο από την Κορέα. Η Κορέα ήταν από τις πρώτες χώρες, που είδαν το μέλλον των esports και έκανε κινήσεις, με σκοπό να μπει χρήμα και να βελτιωθούν οι συνθήκες στον χώρο, ούτως ώστε να αποκτήσει επαγγελματικό πρόσωπο.

 

 

Έτσι λοιπόν, πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πώς πέρασε νομοθεσία σύμφωνα με την οποία το Boosting θα θεωρείται εγκληματική πράξη. Πολλοί θα πουν, σιγά το πράγμα και υπερβολές. Όμως όπως και σε άλλες χώρες έτσι και στην Κορέα, υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες boosting. Τι κακό έχει να boost-άρετε το account κάποιου στο League of Legends ή στο Overwatch;

Πολύ απλά, επηρεάζεται το ranking, με αποτέλεσμα παίχτες οι οποίοι δεν διαθέτουν το απαραίτητο skill ή τις γνώσεις πάνω στα παιχνίδια, να ανεβαίνουν και να διαμορφώνουν παιχνίδια και συμπεριφορές. Αυτό προκαλεί ζημιά στις developer εταιρείες (γκρίνιες από τους παίχτες, τους οργανισμούς που ψάχνουν παίχτες, κλπ). Ως αποτέλεσμα έχουμε οικονομική ζημία και άλλα προβλήματα. 

Η πρόταση για την θέσπιση του νόμου, έγινε το 2017 και πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε. Εάν συλληφθεί κάποιος για boosting, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο για διετή φυλάκιση και πρόστιμο $18.000+

Στο παρελθόν εταιρείες όπως η Blizzard και η Riot, έχουν τιμωρήσει pro players που έχουν προβεί σε boosting, ωστόσο η συγκεκριμένη δραστηριότητα που εξελίσσεται σε μάστιγα, δεν παύει. 

Φήμες θέλουν την ίδια κίνηση, να ετοιμάζεται να την κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση κι εκεί θα γελάσουμε 🙂 🙂

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio