Είναι τα video games καλά για την υγεία μιας οικογένειας;

 

Για άλλη μια φορά τέθηκε επί τάπητος το μεγάλο αυτό θέμα γύρω από τα video games και αν τελικά κάνουν καλό ή κακό. Τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται άσχημα στοιχεία περί βίας και εθισμού αλλά αυτή τη φορά τα νέα είναι καλά.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από μια συζήτηση που πήρε μέρος στο “σπίτι της ψυχολογίας” στο Μιλάνο. Εκεί ο αντιπρόεδρος της ένωσης ψυχολόγων της Λομβάρδης τόνισε της κοινωνικές και πολιτισμικές επιδράσεις των παιχνιδιών, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της συζήτησης κατέληξαν ότι :

  • Η βιομηχανία παιχνιδιών επιφέρει 893,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως
  • 29,3 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν στην Ιταλία.
  • Από τους οποίους τα ποσοστά είναι ισότιμα μοιρασμένα (59% άντρες 41% γυναίκες)
  • Το 60% επί του συνόλου των παιχνιδιών, αναπτύσσει τις ικανότητες των μελών όλης της οικογένειας.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι τα video games βοηθούν στην εγκεφαλική εγρήγορση και στην στην στρατηγική σκέψη, όχι μόνο στα πλαίσια της οικογένεια αλλά και σε αυτά της εργασιακής ζωής. Σε αυτό έρχεται να προσθέσει η ικανότητα του εγκεφάλου όπου διατηρεί την εμπειρία που προκύπτει από την διάδραση με το παιχνίδι.

Φυσικά μια τέτοια συζήτηση αφήνει έξω την έκθεση σε βία. Και αυτό επειδή σκοπός ήταν να βρουν που μπορεί να συνεισφέρει όχι μόνο στο άτομο που ασχολείται με το gaming αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.

 

Πηγή: Segmentnext.com

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε