Δύο υπάλληλοι της Riot αποχώρησαν από την εταιρία μετά από αντιπαράθεση στο συνέδριο του PAX West

author image από Rania | News | 0 Comments | 11 Σεπ 2018

Μετά από μια αντιπαράθεση σε ένα πάνελ του PAX West στο οποίο επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε επίδοξους επαγγελματίες τρανσέξουαλ και σε γυναίκες, δύο υπάλληλοι της Riot Games αποχώρησαν από την εταιρία.

Ο ένας δήλωσε ότι απολύθηκε επειδή άσκησε κριτική στα social media σε αυτούς που ενοχλήθηκαν από το πάνελ του PAX West επειδή ανύψωνε τις γυναίκες και τους τρανσέξουαλ.

Το Kotaku αναφέρει ότι οι υπάλληλοι – ο σχεδιαστής συστημάτων Daniel Klein και ο αντιπρόσωπος επικοινωνιών Mattias Lehman – αποχώρησαν χθες. Ο Klein από εκείνη τη στιγμή έχει επιβεβαιώσει σε μια δήλωσή του στο The Verge ότι «απολύθηκε επειδή παραβίασε την πολιτική των social media». Ο λόγος που αποχώρησε ο Lehman παραμένει άγνωστος.

Οι δυο τους είχαν πρόσφατα αναμειχθεί σε διάφορους διαπληκτισμούς στο Twitter, οι οποίοι αφορούσαν τα πάνελ στο Pax West της Riot Games που ήταν για γυναίκες και τρανσέξουαλ. Τα πάνελ αυτά ήταν μια προσπάθεια της εταιρίας να προάγει την ένταξη λόγω ενός αποκαλυπτικού άρθρου του Kotaku σχετικά με την «bro culture» της εταιρίας. Αυτή ήταν μια κατηγορία την οποία η Riot αναγνώρισε και υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει.

Η ύπαρξη των πάνελ αυτών προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στα social media, σε μέρη όπως είναι το Twitter και το /r/leagueoflegends. Και ο Klein και ο Lehman υπερασπίστηκαν αυτά τα πάνελ στο Twitter.

Ο Klein συγκεκριμένα δήλωσε:

«Για χάρη της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αμεροληψίας, οι άντρες πρέπει να εξαιρούνται κάποιες φορές. Αυτό είναι εντάξει. Πιστέψτε με, θα έχετε περίπου άλλες ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες που αυτές οι γυναίκες δε θα έχουν. Όμως, φυσικά και δε θα γίνει αυτό. Πρέπει πάντα να φέρεστε σαν τελείως ανώριμα νήπια και να εξαγριώνεστε».

Ακόμη, αναφέρθηκε σε αυτούς που άσκησαν αρνητική κριτική στα πάνελ ως «μικρομέγαλους», οι οποίοι συνέχιζαν να flame-άρουν στα σχόλια.

Ο Lehman υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του Klein ενώ πριν από αυτό το περιστατικό είχε κάνει μια ανάρτηση στο Medium επιβεβαιώνοντας τις ιστορίες που έλεγε το Kotaku μέσα από μια δική του συζήτηση για την κουλτούρα της εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, η Riot δήλωσε στο Twitter:

«Για να βοηθήσουμε στις προσλήψεις των γυναικών στην κοινότητα του gaming, κάναμε σεμινάριο για γυναίκες και τρανσέξουαλ στο PAX. Παρά τις συζητήσεις σχετικά με αυτό, πρέπει να τονίσουμε ότι ανεξάρτητα από το πόσο έντονη είναι μια συζήτηση, περιμένουμε ότι οι Rioters θα συμπεριφερθούν με σεβασμό».

Σχετικά με την απόλυση του Klein και την αποχώρηση του Lehman, η Riot σχολίασε το εξής στο The Verge:

«Αυτές οι αποχωρήσεις είναι ανεξάρτητες από τις προσπάθειές μας να εξελίξουμε την κουλτούρα. Η κουλτούρα μας συνεχίζει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται για να γίνουμε ηγέτες της Diversity & Inclusion. Πάντα θα παροτρύνουμε τους Rioters να μοιράζονται τις απόψεις τους και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των Rioters να προάγουν την πρωτοβουλία Diversity & Inclusion. Είμαστε αφοσιωμένοι να κάνουμε μια αληθινή, θετική αλλαγή στην κουλτούρα της Riot και οι εσωτερικοί υποστηρικτές είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να το πετύχουμε αυτό».

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio