Σε συμβιβασμό έφτασαν οι ESL και Azubu

Η «μάχη» μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία λάμβανε χώρα καιρό τώρα στις δικαστικές αίθουσες, φαίνεται πως σταμάτησε. ESL και Azubu τακτοποίησαν τις διαφορές τους (οι οποίες άγγιζαν το 1,5 εκατομμύριο δολλάρια) και τα πράγματα ηρεμούν. Τώρα, το πόσο θα κρατήσει αυτή η …γαλήνη, ο καιρός θα το δείξει.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε  το πως ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη. Οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει συμβόλαιο, το οποίο τις δέσμευε για αποκλειστική συνεργασία διάρκειας δύο ετών. Όμως, η Azubu βρισκόταν σε οικονομική «κατρακύλα», αδυνατούσε να στηρίξει τις υποχρεώσεις της και ο δρόμος προς το «λουκέτο» ήταν ο μόνος. Οι ιθύνοντες της ESL, θέλοντας να διεκδικήσουν ό,τι μπορούσαν, προχώρησαν σε μήνυση το Γενάρη του 2017. Ήταν μια μάχη η οποία δεν έμεινε μόνο στην μήνυση, αλλά υπήρχε ένα συνεχές «μέτωπο» σε δικαστήρια και σε δηλώσεις.

Στο μεταξύ, τον Μάιο του ίδιου έτους, η Azubu συγχωνεύθηκε με το Hitbox.tv. Από τη συγχώνευση αυτή, «γεννήθηκε» μια νέα πλατφόρμα streaming, το Smashcast, πράγμα που έμπλεκε ακόμη περισσότερο το νομικό σκέλος της ήδη πολύπλοκης υπόθεσης. Όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, προς έκπληξη όλων, ακόμη και των δικαστών. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή κοντά στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, ανακοινώθηκε πως οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμβιβασμό. To κακό είναι πως δίχως να έχει δημοσιοποιηθεί κάτι, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο και την αιτία του συμβιβασμού.

Ανάμεσα στις εικασίες που γίνονται, τα πιο «δυνατά» σενάρια είναι δύο. Πρώτον, η ESL κατάλαβε πως δεν πρόκειται να λάβει τα λεφτά της, καθώς στην Azubu δεν υπήρχαν χρήματα. Τόσο οι μικρότεροι, αλλά όσο και οι μεγαλύτεροι χορηγοί είχαν φύγει. Ακόμη και ο Γερμανός μεγαλο-επιχειρηματίας, Lars Windhorst, ο οποίος ήταν η κύρια «πηγή» κεφαλαίου για την Azubu, είχε «παγώσει» κάθε βοήθειά του προς την εταιρεία. Το άλλο σενάριο, είναι πως η Azubu πλήρωσε ένα μέρος των χρεών της.

Πώς όμως έγινε αυτό, από τη στιγμή που κάνουμε λόγο για ανυπαρξία χρημάτων; Επιστρέφουμε και πάλι στον Γερμανό, ο οποίος τον περσινό Φλεβάρη είχε προχωρήσει σε αγορά ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου. Για να στηρίξει το νέο του απόκτημα, προχώρησε στην πώληση ομολόγων, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί καταλήγει η συγκεκριμένη θεωρία, πως «κρύβεται» και η αποπληρωμή των χρεών της Azubu. Πάραυτα, την αλήθεια την ξέρουν μόνο οι δύο πλευρές και έως τότε, θα γίνονται μόνο εικασίες.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio