”Δεν θέλουμε να κάνουμε censorship άλλο πια”

 

Σε μια συνέντευξη με την ιστοσελίδα ”Operation Rainfall”, ο πρόεδρος της εταιρείας Idea Factory International (IFI) Haru Akenaga δήλωσε ότι ορισμένες απόψεις σε σχέση με την σεξουαλικοποίηση του γυναικείου φύλου στα βιντεοπαιχνίδια στην Δύση τους απέτρεψε να κυκλοφορήσουν μερικά Compile Heart παιχνίδια. Ο Akenaga πρόσθεσε επίσης: ”Δεν θέλουμε να ασκούμε λογοκρισία στα παιχνίδια μας άλλο πια επειδή γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με την αρχική τέχνη του developer”.

Όσον αφορά το εάν η IFI αρχίσει να κυκλοφορεί παιχνίδια με αγγλικούς υπότιτλους στην Ασία πιο συχνά όπως με το Moe Chronicle, ο Akenaga απάντησε: ”Θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτό στην Ασία, αλλά ίσως πρέπει να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε στην Δύση στο μέλλον. Απλά δε θέλουμε να ασκούμε λογοκρισία άλλο πια”.

 

moe-chronicle004

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η ανανεωμένη Steam κυκλοφορία του παιχνιδιού Monster Monpiece θα περιέχει όλο το αρχικό artwork που εμφανίζεται στην Ιαπωνική έκδοση και προορίζεται για την άνοιξη του 2016. Επιπροσθέτως, είχε κάνει censorship στην έκδοση για PS Vita στην Αμερική και την Ευρώπη.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, ένας developer της Team Ninja υπαινίχθηκε με ένα post του στο Facebook ότι είχαν αποφασίσει να μην δημοσιεύσουν το παιχνίδι Dead or Alive Xteme 3 στην δύση, λόγω των πολλών θεμάτων στην βιομηχανία παιχνιδιών σε σχέση με το πώς να φέρεται η ίδια στο γυναικείο φύλο.

Κατά την γνώμη μου, εάν συνεχιστεί αυτό, ίσως στο μέλλον να δούμε και την απαγόρευση κυκλοφορίας ορισμένων manga ή ακόμη και anime στην Δύση για τους ίδιους λόγους. Εσείς τι πιστεύετε? Πρέπει να γίνεται το cencorship σε αυτούς τους τίτλους για να καθιστώνται κατάλληλοι για όλες τις ηλικίες και για την προστασία του γυναικείου φύλου ή δεν πρέπει ώστε να αποτυπώνεται αυτό που έχει κατά νου ο developer?

Πηγή: AnimeNewsNetwork

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε