Γυαλιά μπορούν να δώσουν το ”φως” σε έναν τυφλό

author image από Strudel | Tech | 0 Comments | 01 Ιούν 2016

Η τεχνολογία εξελίσσεται μέρα με την μέρα και ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιείται για να δώσει λύσεις σε ανθρώπους με προβλήματα.

Ένα πρόβλημα που έρχεται να λύσει η τεχνολογία είναι η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια (RP), το σύνδρομο Usher και η δυστροφία της κώνου ράβδου.

Το Iris II, αναπτύχθηκε από την Γαλλική εταιρία τεχνολογίας Pixium Vision, είναι μία head-mounted μάσκα ( κάτι σαν headset ) που επεξεργάζεται και μεταδίδει οπτικά σήματα στον εγκέφαλο μέσω του αμφιβληστροειδούς εμφυτεύματος.

 

 

Bionic Goggles Sight 3

 

Το Iris II διαθέτει ένα επι-αμφιβληστροειδούς εμφύτευμα με 150 ηλεκτρόδια, το οποίο λαμβάνει οπτικά σήματα από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στην μάσκα. Δοκιμές τις συσκευής θα πραγματοποιηθούν στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου μετά την έγκριση από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA).

 

Bionic Gogles Sight 2

Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν είναι σίγουρο πως θα είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στους ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Eteknix

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.