Για ξέπλυμα χρημάτων χρησιμοποιούνται τα V-Bucks του Fortnite

Ανακαλύφθηκε ότι τα V-Bucks χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρημάτων μέσω κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με το The Independent και την εταιρία κυβερνοασφάλειας Sixgrill, ένας hacker που θα βρει πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας κάποιου, μπορεί να φτιάξει λογαριασμό στο Fortnite και να αγοράσει V-Bucks, που είναι το νόμισμα του παιχνιδιού. Όταν γεμίσει το λογαριασμό με V-Bucks, τον πουλάει σε έναν νόμιμο προμηθευτή, όπως είναι για παράδειγμα το eBay, ή στο dark web.

Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως στο Fortnite, η Epic Games είχε για το έτος 2018 ετήσιο κέρδος τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Sixgrill ανακάλυψε ότι τις τελευταίες 60 ημέρες πωλήθηκαν στο eBay αντικείμενα του Fortnite συνολικής αξίας 250.000 δολαρίων.

Επιπλέον, σε μια έρευνα που διεξήγαγε μια άλλη εταιρία, η ZeroFOX, ανακάλυψε 53.000 απάτες που είχαν σχέση με το Fortnite στο διάστημα ανάμεσα στον Σεπτέμβριο και τις αρχές Οκτωβρίου της προηγούμενης χρονιάς. Περίπου το 86% αυτών έγινε μέσω των social media, όπως είναι το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας προειδοποιούν ότι η Epic Games δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να αποτρέψει αυτές τις παράνομες δραστηριότητες και να προστατέψει τους χρήστες της. Παρόλο που είναι δύσκολο να εξαλειφθούν εντελώς τέτοιου είδους δραστηριότητες, μπορούν να γίνουν κάποια βήματα για τη μετρίαση του φαινομένου.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε