Αχρησιμοποίητο υλικό του Dungeons & Dragons θα γίνει video game?

Οι Gygax games και Fig, οι παραγωγοί που …κρύβονται πίσω από το Dungeons & Dragons, επιθυμούν τη δημιουργία νέου video game. Συγκεκριμένα, υπάρχει αρκετό υλικό το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και πάνω σε αυτό επιθυμούν να επενδύσουν το επερχόμενο video game.

 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Gary Gygax, ο δημιουργός του πασίγνωστου αυτού board game, έχει «φύγει» από τη ζωή εδώ και μια δεκαετία. Μέχρι και το θάνατό του, ο Gygax ήταν αρκετά δραστήριος, δημιουργώντας συνεχώς νέα projects για το παιχνίδι του.Η οικογένειά του, δημιούργησε την Gygax Trust, εταιρεία με σκοπό την εκμετάλλευση του έργου που τους άφησε.

Όπως μεταφέρουν τα μέλη της εταιρείας, το υλικό που έχει αφήσει ο Gary είναι μπόλικο. Μέσα από αυτό, επιθυμούν τη δημιουργία ενός video game, έχοντας ήδη αρχίσει την έρευνα για ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες, η Gygax Trust ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Fig, site επενδυτικού ενδιαφέροντος. Πλέον, με τη βοήθεια του Fig, η έρευνα θα γίνεται σε παγκόσμια βάση, εξαντλώντας τις όποιες (δυνατές) επιλογές υπάρχουν.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, είναι η προαγωγή ενός εκ των παιδιών του Gary, Alex, ως υπεύθυνο της Gygax Trust. Ας διαβάσουμε και τις σχετικές δηλώσεις:

«Ασχολούμαι με το gaming από πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη μου ενασχόληση με το D&D υπήρξε όταν ήμουν πέντε ετών. Θυμάμαι πως ξεκινούσα ατομική campaign με τη βοήθεια του πατέρα μου, όταν έκανε διάλειμμα από τη δουλειά».

Ακόμη, ο Alex τόνισε πως υπήρξε εκ των βασικών βοηθών του πατέρα του για τη δημιουργία ενός άλλου board game, το Lejendary Adventure:

«Είχα ενεργή ενασχόληση με το γκρουπ μας για το Lejendary Adventure. Δούλευα και ζούσα σε μια πόλη στην οποία είχα συγκεκριμένη ζωή. Δούλευα σε μια pub, έπαιζα board games, οτιδήποτε τίτλο του Xbox, παιχνίδια για PC, οτιδήποτε».

Εννοείται πως ο Alex Gygax δεν απέφυγε την τοποθέτηση για το νεό project της εταιρείας του:

«Το υλικό που υπάρχει, αφορά μια δουλειά που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο πατέρας μου. Δεν ήθελε τα δικαιώματα των παιχνιδιών να ‘καταστραφούν’ από διάφορες εκδοτικές. Δεν του άρεσε η ιδέα πως η δουλειά του θα κυκλοφορούσε και όλοι θα μάθαιναν τι είχε σκοπό να δημιουργήσει. Εκεί πρέπει να ‘πατήσουμε’, να εκμεταλλευτούμε ό,τι υπάρχει από αυτό το υλικό καθώς και τα παρελκόμενα».

«Πάντα ήθελα να δω τις δουλειές του πατέρα μου στο επόμενο επίπεδο, σε μια κονσόλα. Το σχέδιο στο χαρτί είναι μαι τέχνη η οποία πεθαίνει. Τα video games είναι η νέα γενιά, το ‘νέο κύμα’. Θέλω πολύ να δω την μεταφορά του στις κονσόλες και θέλω να δουλέψω με ανθρώπους. Άτομα τα οποία έχουν ανάλογο ενθουσιασμό με εμένα».

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio