Απεργία των υπαλλήλων της Riot – η πρώτη στο χώρο των video games

Πάνω από 150 δυσαρεστημένοι υπάλληλοι της Riot Games βγήκαν χθες από τα γραφεία της εταιρίας στο Λος Άντζελες  για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της απέναντι στις εξαναγκαστικές διαιτητικές ρήτρες.

Στεκούμενοι σε ένα χώρο στάθμευσης των γραφείων, οι υπάλληλοι ύψωσαν πανό και έδωσαν δυνατές ομιλίες. Πολλοί υπάλληλοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες που είχαν μέσα στην εταιρία μέσω ομιλιών, εκφράζοντας τα παράπονά τους για το κλίμα σεξισμού που επικρατεί στα γραφεία της Riot, για τις διαιτητικές ρήτρες των συμβάσεων των εργαζομένων καθώς και για τη γενική στάση της εταιρίας απέναντι σε αυτά τα θέματα.

Η συγκεκριμένη απεργία είναι και η πρώτη που γίνεται στο χώρο των εταιριών παιχνιδιών στα χρονικά, από πλευράς εργασίας. Η διοίκηση της εταιρίας επέτρεψε στους υπαλλήλους της να συμμετέχουν σε αυτή και παρότρυνε τα διοικητικά στελέχη να την αποδεχτούν και να την κατανοήσουν. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και υπάλληλοι που δεν είχαν κανένα παράπονο από τη Riot, αλλά ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τις ανησυχίες τους απέναντι στην κουλτούρα σεξισμού που επικρατεί στα γραφεία της εταιρίας παρευρισκόμενοι σε αυτή.

Μια υπάλληλος λίγο πριν το τέλος της διαμαρτυρίας ανακοίνωσε ότι μερικοί από τους παρευρισκόμενους μαζί με εκείνη θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες αν η Riot δεν κάνει κάτι για τις εξαναγκαστικές διαιτητικές ρήτρες μέχρι τις 16 Μαΐου. Παρόλα αυτά, το γενικό κλίμα της απεργίας ήταν θετικό.

Πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό πίσω από την απεργία αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε