Αλλάζει την οικονομική πολιτική της για τις ομάδες, η Riot

Αν φημίζεται για κάτι η Riot Games, είναι τα θέματα που έχει κατά καιρούς σχετικά με την διαχείριση θεμάτων που προκύπτουν τόσο για τα τεχνικά του παιχνιδιού League of Legends, όσο και για την στάση που τηρεί στο eSports κομμάτι.

Πρόσφατα δηλώσεις του TSM Reginald,σχετικά με την στρατηγική των patches, την διάρκεια που μπορεί να έχει ένας pro player και πώς αυτή καθορίζεται από την meta και τον τρόπο λειτουργίας της Riot σχετικά με τους χορηγούς και τα οικονομικά των ομάδων, έκαναν τον Mark Merrill να απαντήσει με εριστικό (θα έλεγε κανείς) τρόπο στο Reddit. Ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσαν πολλά μέλη της κοινότητας του League of Legends, μάλλον έκαναν τους υπεύθυνος της Riot, να επανεξετάσουν την στάση που τηρεί η εταιρεία σχετικά με τα κέρδη που μπορεί να έχει μια ομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που έβγαλε η Riot στο επίσημο site, δήλωσε τα ακόλουθα:

Το 2017, πρόκειται να κάνουμε κάποιες κινήσεις, σχετικά με το οικονομικό κομμάτι. Στο League of Legends, έχουμε παίχτες που αγαπούν αυτό που κάνουν. Γι’αυτό προκειμένου να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν και να έχουν μια καριέρα, θα πρέπει να πληρώνονται καλά και να δυναμώσουν οι οργανισμοί που τους στηρίζουν οικονομικά. Προκειμένου να φτάσουμε εκεί, θα κάνουμε share streams και θα συνεργαστούμε με υπεύθυνες εταιρείες, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα επαγγελματικό μοντέλο, που θα ταιριάζει με την μορφή που όλοι θέλουμε να έχει το LoL. Θέλουμε οι συνεργάτες μας να είναι μόνιμοι και να επενδύσουν σε ένα σταθερό μέλλον.”

Οι αλλαγές αυτές όπως φαίνεται, θα ξεκινήσουν σύντομα, μιας και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το 25% των εσόδων από τα Team Championship Skins, θα πάνε στην νικήτρια ομάδα. Επίσης η Riot, θα παρουσιάσει νέο IN GAME υλικό, που θα έχει να κάνει με τις ομάδες και θα αυξήσει το ποσοστό επί των εσόδων, που θα παίρνουν οι ομάδες από την αγορά των Team Summoner Icons.

H2K Tier 2

H2K Tier 2

 

Επίσης το 25% από τα έσοδα του εκάστοτε Championship Skin θα πηγαίνει στο έπαθλο του Παγκοσμίου, όπως γίνεται στο Dota 2 Compendium και στο Capcom Pro Tour DLC pack.

H2K tier 1

H2K tier 1

 

Ενώ το 25% από τις πωλήσεις των Challenger Skins, θα πηγαίνει στο έπαθλο του Mid-Season Invitational.

Στην ίδια ανακοίνωση, κάνουν λόγο και για άλλες αλλαγές όσον αφορά τα οικονομικά των ομάδων. Αναγνωρίζουν, ότι είναι τέτοιο το σύστημα στο League of Legends, που είναι πολύ δύσκολο για τους ιδιοκτήτες ομάδων να έχουν έσοδα ικανά να καλύψουν τα έξοδα. Αυτό πολλές φορές έχει οδηγήσει ομάδες στο να διαλύονται και να έχουν νομικά θέματα γιατί η διοίκηση τους δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των παιχτών. Γι’αυτό το λόγο θα βοηθήσει η εταιρεία στο να έρθουν επενδύσεις και χορηγίες. Παράλληλα από το 2017 θα αρχίσει η ίδια η εταιρεία, να δίνει κάποιο ποσό σαν μισθό που θα είναι βασισμένο σε ένα league-by-league basis. Πιο συγκεκριμένα:

Από το 2017,κάθε League, θα έχει ένα minimum ποσό για την κάθε ομάδα που παίζει σε αυτό, ανάλογο με τις ανάγκες του κάθε region. Για παράδειγμα στο EU LCS, θα υπάρχει ένα minimum ποσό €100,000 ανά ομάδα, για την full season, όπου το 50% θα πηγαίνει στους παίχτες σαν extra. Θα έχουν δηλαδή τον μισθό που ούτως ή άλλως παίρνουν από την ομάδα + αυτό το πόσο” .

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτές οι κινήσεις, έπρεπε να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα. Αλλά όπως λέει κι ο κόσμος, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εσείς τι νομίζετε;

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr