Έρευνα: Τα videogames,δεν ευθύνονται για την βία

Όλοι μας έχουμε ακούσε κατά καιρούς, έρευνες και ειδήσεις, που έχουν να κάνουν με το κατά πόσο τα videogames, κάνουν τους παίχτες βίαιους. Όμως η Ιατρική Σχολή του Ανόβερο έχει άλλα αποτελέσματα.

 

 

Σύμφωνα με τον Dr. Gregor Szycik, τον επικεφαλή της έρευνας, η αφορμή για την έρευνα αυτή ήταν η αύξηση ασθενών με προβληματική συμπεριφορά ή εθισμό στην κλινική τους. 

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, τα παιχνίδια δεν κάνουν τον παίχτη βίαιο, εκτός αν έχουν ήδη προδιάθεση στην βία. Πώς όμως προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα;

grand-theft-auto-v-0

 

Για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πείραμα συνήθως, κάνουν οι ερευνητές εξετάσεις στον παίχτη, αμέσως μετά το τέλος του gaming session. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως την δεδομένη στιγμή, η αδρεναλίνη χτυπάει ψηλά. Αυτή την φορά όμως, οι ερευνητές, άφησαν να περάσει λίγη ώρα μέχρι να κάνουν τις εξετάσεις ώστε να μπορέσουν να ηρεμήσουν οι παίχτες. Για ποιο λόγο το έκαναν; Όπως δήλωσαν οι ερευνητές η αδρεναλίνη είναι σε υψηλά επίπεδα για 2-3 ώρες κι έτσι δεν μπορούν να εξάγουν σωστό αποτέλεσμα.

battlefield_1_faceoff

Η σύνδεση ανάμεσα στα μέσα που προβάλλουν την βία, όπως για παράδειγμα ταινίες και video games, και στην επιθετικότητα-βία που προκαλλεί ο κάθε άνθρωπος, έχουν συζητηθεί και αναλυθεί πάρα πολλές φορές, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να έχει προκληθεί υστερία.

 

carma-1-1

Οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν όλοι τους άντρες μιας και όπως έχει παρατηρηθεί, οι άντρες είναι εκείνοι που γίνονται επιθετικοί όταν παίζουν videogames και ο μέσος όρος που έπαιζαν ούτως ή άλλως videogames, ήταν 4 ώρες. Αφού έπαιξαν, οι ερευνητές τους άφησαν να κάνουν διάλειμμα. Στην συνέχεια προχώρησαν στα τεστ όπου και διαπίστωσαν, πως οι άνθρωποι δεν έχουν καμία διαφορά στην ψυχολογία τους, με αυτούς που δεν παίζουν. 

Η συγκεκριμένη έρευνα, δημιουργεί ελπίδες σε εκείνους που καταπιάνονται με τα videogames, και αναλώνονται σε “καυγάδες” με φίλους ή συγγενείς για το συγκεκριμένο θέμα.

Γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος ότι και να κάνει, καλό θα είναι να το κάνει με μέτρο μιας και η υγεία προέχει.

 

ΠΗΓΗ: DailyMail

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Community Manager of Teamingame.gr