Έρευνα για video games και για γυναίκες Gamers

 

Aν νομίζατε πως το «hardcore gaming» είναι ασχολία καθαρά αντρική τότε κάνετε τελείως λάθος. Σύμφωνα με μια έρευνα από το Pew research center οι γυναίκες παίζουν το ίδιο όπως και οι άντρες απλά έχουν μια ανεξήγητη τάση να το κρύβουν.

Στην έρευνα αυτή πήραν μέρος 2000 εθελοντές όπου το 50% των ανδρών παίζουν video games ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες φτάνει το 48%.Παρ’ όλα αυτά, από αυτούς, το ποσοστό των ανδρών που θεωρεί ότι είναι gamers ανέρχεται στο 15% ενώ το ποσοστό των γυναικών είναι μόλις 6%.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός πως το 60% όλων των εθελοντών σε αυτήν την έρευνα πιστεύει πως το gaming είναι καθαρά ανδρική ασχολία.

 

Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει:

  • 25% από αυτούς που παίζουν video games πιστεύουν πως τα παιχνίδια τους βοηθάν να αποκτήσουν καλή στρατηγική ικανότητα και να ξεπερνούν ορισμένα προβλήματα.
  • 17% από αυτούς που παίζουν video games (ανάμεσά τους και ένα ποσοστό 8% που δεν παίζει video games) πιστεύουν πως τα παιχνίδια είναι καλύτερη μορφή διασκέδασης από την τηλεόραση.
  • 15% από αυτούς που παίζουν video games (ανάμεσά τους και ένα ποσοστό 6% που δεν παίζει video games) πιστεύουν πως το gaming προωθεί την ομαδικότητα, την δημιουργία και την επικοινωνία.
  • 35% από αυτούς που παίζουν video games πιστεύουν πως τα video games δεν είναι χάσιμο χρόνου
  • 33% από αυτούς που παίζουν video games πιστεύουν πως τα παιχνίδια δεν απεικονίζουν τις μειονότητες και δεν προβάλλουν τον ρατσισμό.
  • 26% από αυτούς που παίζουν video games πιστεύουν πως τα παιχνίδια δεν απεικονίζουν την γυναικεία μειονότητα στα video games.

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio