Έξι παιχνίδια, 5.5 εκατομμύρια δολάρια, 65.000 παίκτες, ένα τουρνουά eSports σε στυλ Ολυμπιακών Αγώνων

author image από Rania | eSports | 0 Comments | 03 Ιούλ 2018

Ο ενθουσιασμός για τα World Electronic Sports Games 2018-2019, που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο ανταγωνισμός είναι ασυνήθιστος στην αρένα των eSports, επειδή απαιτεί οι ομάδες να είναι όλες μίας εθνικότητας και συμπεριλαμβάνει σημαντικό ανταγωνισμό μεταξύ γυναικών, παρόλο που παίζουν σε διαφορετικά ματς. Ο περσινός διαγωνισμός τράβηξε παίκτες από 126 διαφορετικές περιοχές και χώρες.

Αναμένεται να διαγωνιστούν πάνω από 65.000 παίκτες για να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους φέτος στα παιχνίδια DOTA2, StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive (αντρικές και γυναικείες κατηγορίες), Hearthstone (αντρικές και γυναικείες), Vainglory (ένα MOBA κινητών τηλεφώνων) και Pro Evolution Soccer.

Το WESG διευθύνει η Alisports, ένα τμήμα της Κινέζικης εταιρίας Alibaba, όμως οι παγκόσμιοι νικητές δεν ανήκουν στην Ανατολική κυριαρχία. Οι αγώνες του 2017-2018 τελείωσαν τον Μάρτιο και στους νικητές συμπεριλαμβάνονταν και ομάδες της Κίνας και της Νότιας Κορέας. Παρόλα αυτά, συμπεριλαμβάνονταν και ομάδες από τη Σουηδία, τη Ρωσία και την Τουρκία.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά του διαγωνισμού. Στο φετινό διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν 206 χώρες και θα συμπεριληφθούν και 25 περιοχές.

Για πρώτη φορά, οι προκριματικοί αγώνες του WESG στις Η.Π.Α. και τον Καναδά θα διοργανωθούν από το WorldGaming Network, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο. Οι αγώνες τελικού των Η.Π.Α. θα γίνουν στο πάρκο Santa Anita του Los Angeles στα μέσα Νοεμβρίου, από το WorldGaming και το The Stronach Group. Ο τελικός του Καναδά θα γίνει 26-28 Οκτωβρίου στο Enthusiast Gaming Live Expo (EGLX) στο Metro Toronto Convention Centre.

Οι εγγραφές για τα παιχνίδια των Η.Π.Α. και Καναδά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Μέχρι τώρα, οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει μόνο στη νοτιοανατολική Ασία. Ο τελικός του WESG θα γίνει στην Κίνα τον Μάρτιο του 2019.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio