Ένα νέο είδος ransomware σε αναγκάζει να παίξεις PUBG αν θες να ξεκλειδωθούν τα αρχεία σου

«Τα αρχεία σου κρυπτογραφήθηκαν από το PUBG Ransomware! Μην ανησυχείς, όμως! Δεν είναι δύσκολο να τα ξεκλειδώσεις! Δε θέλω λεφτά! Απλώς παίξε PUBG για μία ώρα!».

Δε θέλουν τα λεφτά σου. Απλώς θέλουν να παίξεις PUBG.

“Ransomware” είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που λειτουργεί ως ιός υπολογιστή με τη διαφορά ότι, αντί να σου καταστρέφει τα αρχεία, στα κλειδώνει μέχρι να κάνεις κάποια ενέργεια την οποία σου επιβάλλουν οι δημιουργοί του. Το WCry ransomware που βγήκε πέρσι, για παράδειγμα, εξαπλώθηκε γρήγορα και προκάλεσε μεγάλο πένθος στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, οδηγώντας στο κλείσιμο ολόκληρων τμημάτων του νοσοκομείου και στο χάσιμο πολλών ασθενών. Δεν είναι, όμως, όλες οι απειλές τέτοιας φύσεως κακόβουλες.

Στην προκειμένη περίπτωση, το PUBG Ransomware, που ανακαλύφθηκε από την MalwareHunterTeam, κρυπτογραφεί όλα σου τα αρχεία συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων σου και αρνείται να στα δώσει πίσω παρά μόνο αν παίξεις το δημοφιλές παιχνίδι Playerunknowns Battlegrounds για μία ώρα.

Δεν είναι τραγικά κακόβουλο όπως τα υπόλοιπα ransomware καθώς αποδείχθηκε ότι, αν απλώς «τρέξεις» το PUBG για λίγα δευτερόλεπτα, τότε ενεργοποιείται η αποκρυπτογράφηση χωρίς να χρειαστεί να παίξεις για μια ολόκληρη ώρα. Αν από την άλλη δε θες να ασχοληθείς καθόλου με αυτό ή απλώς δεν μπορείς, το popup «παράθυρο» σου δίνει ένα «κωδικό επαναφοράς» που θα ξεκλειδώσει τα αρχεία σου.

Μοιάζει περισσότερο με αστείο, όμως παρόλα αυτά δε θα σας σύστηνα να τον βάλετε επίτηδες στον υπολογιστή σας για να δείτε πώς είναι – ακόμη και αν είστε φανατικός οπαδός του PUBG.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio