Επενδυτής πιστεύει ότι θα ήταν καλό να συνεργαστούν Disney και Blizzard

Η Disney έχει μπει από την αρχή, δυνατά, στο κόσμο της ψυχαγωγίας, καθώς επίσης έχει συνεργαστεί με αμέτρητες εταιρείες. Ένας επενδυτής θεωρεί ότι τώρα είναι η σειρά της Activision Blizzard να προστεθεί στον κατάλογο αυτό, υποδεικνύοντας έτσι ότι τα esports θα ήταν κατάλληλα για τα τηλεοπτικά δίκτυα της Disney.

Παρόλο που οι μετοχές της Activision έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία επενδύσεων Gerber Kawasaki Inc. πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνεργαστούν.

Ο Nick Licouris της Gerber Kawasaki Inc. δήλωσε στο Bloomberg ότι είναι η ιδανική στιγμή για την Disney να πραγματοποιήσει την εξαγορά της Blizzard, καθώς οι δρόμοι της Videogameland είναι γεμάτοι με χρυσό. Η εταιρεία κατέχει πάνω μετοχές αξίας πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια της Disney και $ 4,3 εκατομμύρια της Activision.

Ωστόσο η Disney μέχρι στιγμής έχει ήδη πειραματιστεί στα παιχνίδια, αλλά τελικά φάνηκε να είχε περισσότερη επιτυχία στο να χορηγεί άδειες για τις ιδιότητές της σε εκδότες όπως η EA, η οποία έχει κρατήσει την άδεια των Star Wars για χρόνια. Έτσι η απόκτηση της Activision θα της δώσει έναν μεγάλο κατάλογο ταλαντούχων στούντιο που θα είναι πρόθυμα να συνεργαστούν.

Η Activision εκτιμάται σήμερα περίπου στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε η αγοραστική της αξία παραμένει υψηλή. Καθώς η Lucasfilm δαπάνησε μόνο 4 δισεκατομμύρια δολάρια, για την Disney.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε