Άλλος ένας επαγγελματίας του Overwatch έχει μπλεξίματα λόγω ρατσιστικού livestreaming

Η επανεμφάνιση του περιστασιακού ρατσισμού ανάμεσα σε επαγγελματίες των esports, και η ξεκάθαρη άνεση με την οποία αυτός συνεχίζει να εκπέμπεται, είναι πραγματικά ενοχλητική. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι πλέον το να stream-άρεις για κάνα-δυο ωρίτσες στο χαλαρό χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι ρατσιστικό;

Η απάντηση από ό,τι φαίνεται είναι «πάρα πολύ δύσκολο» και γι’ αυτό το λόγο οι Philadelphia Fusion της Overwatch League ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά του JoshEqoCorona, ο οποίος πρόσφατα έκανε μια ρατσιστική χειρονομία την ώρα που μιλούσε για Κορεάτες παίχτες κατά τη διάρκεια ενός livestream του.

«Είμαι Κορεάτης», είπε ο Corona κατά τη διάρκεια του stream, προς απάντηση σε κάποιον που του τόνιζε ότι δεν είναι ενώ μετά από αυτή την ατάκα χρησιμοποίησε τα δάχτυλά του για να τραβήξει τις άκρες των ματιών του προς τα πίσω. Το στιγμιότυπο από το συγκεκριμένο video του Twitch διεγράφη, αλλά παραμένει διαθέσιμο στο Streamable.

Οι Fusion δεν έχουν κάνει ακόμη κανένα σχόλιο σχετικά με το θέμα αλλά ο Tucker Roberts είπε στο Twitter ότι η ομάδα τους «κανονίζει μια ποινή αυτή τη στιγμή». Όμως, και ο Corona δημοσίευσε μια απολογία, αν και έγραψε «αν προσβληθήκατε» το οποίο δείχνει ότι το εξέλαβε ως λάθος του χωρίς όμως να κατανοεί και να μετανιώνει στα αλήθεια για αυτό.

«Εκείνη τη στιγμή δεν πίστεψα ότι αυτό μπορεί να προσβάλει τον οποιονδήποτε, αν παρακολουθείτε τα stream μου πιθανών θα ξέρετε ότι αγαπώ τους Κορεάτες και το μόνο που κάνω είναι να τους επαινώ συνέχεια… Αυτή η χειρονομία δεν έγινε ποτέ με σκοπό να κοροϊδέψω κάποιον», έγραψε στο Twitter.

«Προφανώς ζητάω συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από αυτό το video, αυτό το video είναι λίγο εκτός περιεχομένου καθώς επαινούσα τους Κορεάτες πριν και μετά από αυτό και έκανα μια χειρονομία μέσω της οποίας ήθελα να εκφράσω ότι είμαι σαν αυτούς εφόσον τους θαυμάζω, χωρίς να κάνω πλάκα».

https://twitter.com/eqo/status/980521853214064641

Η στιγμή πέρασε γρήγορα και χωρίς προσβολές, αλλά παρά τους ισχυρισμούς του Corona περί άγνοιας και αληθινών προθέσεων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η χειρονομία είναι ρατσιστική. Όπως τόνισε η ιστοσελίδα Kotaku, ο Yuli Gurriel των Houston Astros τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τα πρώτα πέντε παιχνίδια της MLB τη σεζόν του 2018 επειδή έκανε την ίδια ακριβώς χειρονομία κατά τη διάρκεια της World Series το 2017. Λίγο μετά από αυτό το γεγονός, ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής Edwin Cardona μπήκε σε μπελάδες επειδή έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα έναντι της ομάδας της Νότιας Κορέας, ο οποίος μάλιστα έγραψε μια παρόμοια απολογία του στυλ «συγγνώμη αν προσβληθήκατε».

Καθώς συνεχίζουν να εμφανίζονται τέτοιες κακές συμπεριφορές από επαγγελματίες streamers και παίχτες των esports σε εβδομαδιαία βάση, ελπίζουμε το μήνυμα να αρχίσει να πιάνει τόπο. Παρόλα αυτά, δε γνωρίζουμε ακόμη αν η Overwatch League έχει σκοπό να επιφέρει κάποια ποινή στον Corona εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς του.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε