Ένας Youtuber κατάφερε να βάλει τα Windows 95 στο Xbox One

Ένα άτομο με πολύ χρόνο στην διάθεσή του κατάφερε να βάλει τα Windows 95 στο Xbox One του επιτρέποντάς του να τρέξει το παλιό λειτουργικό σύστημα στην κονσόλα του.

Ο Youtuber Vcfan κατάφερε να το κάνει αυτό, λόγω μιας DOS εφαρμογής που λέγεται DOSBOX και σου επιτρέπει να τρέχεις διάφορα λειτουργικά συστήματα και προγράμματα σε μια κονσόλα. Ο ίδιος ανέβασε στο Youtube  τον τρόπο και τα βήματα που ακολούθησε στο δικό του Xbox.

 

Κατά την διάρκεια του βίντεο θα δείτε ότι ο ίδιος παίζει Duke Nukem 3D, ένα παιχνίδι του 1996 που κυκλοφόρησε για MS-DOS και όπως θα δείτε το παιχνίδι τρέχει μια χαρά παρόλο που λογικά δεν θα έπρεπε. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να κάνουν  το ίδιο αλλά χωρίς επιτυχία και αυτό γιατί ο Vcfan έχει την Developer έκδοση του XBOX one και εκτός από τα Windows 95 μπορεί να φορτώσει μεγάλη ποικιλία εφαρμογών που είναι συμβατή σε όλα τα Windows.

Λογικά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να κυκλοφορήσει η εφαρμογή. Παρόλα αυτά η Microsoft  θα θέσει κάποιο όριο στην χρήση του προγράμματος εξ αιτίας τις επικινδυνότητας δημιουργίας ιών από τους χρήστες.

 

 

ΠΗΓΗ:SEGMENTNEXT.COM

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio