Titanfall 2 Review

Το Titanfall 2, πόνημα της Respawn Entertainment, είναι μία θαρραλέα προσπάθεια-είσοδος σε μία κορεσμένη αγορά. Πρόκειται για ένα first-person-shooter που επιχειρεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό, από τους γνωστούς ύποπτους, Call of Duty και Battlefield. Κάτι, που κατά κύριο λόγο κατορθώνει με μεγάλη επιτυχία.

Αρχικά να αναφέρω πως τα multiplayer FPS είναι ένα franchise που δεν επισκέπτομαι τακτικά. Τα campaign τείνουν να είναι μικρά, γεμάτα με όμορφα shooting galleries, και κομμάτια που φωνάζουν «Κοίτα τι όμορφο είναι το engine μας». Και το multiplayer συνήθως βάζει τη στρατηγική/συνεργασία, σε θέση «συνοδηγού», με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το πιο γρήγορο πιστόλι. Όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκα αρκετά σκεπτικός στο Titanfall 2.

 

Singleplayer

Μπορώ να πω, πως μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις ήταν το campaign του Titanfall 2. Έχω να διασκεδάσω τόσο σε campaign, ενός multiplayer game, από τα Halo και το πρώτο Modern Warfare. Η πλοκή δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, οι Marauder Corps(M-Corp) προστατεύουν τις φυσικές πηγές τους από τους ICM. Στον πόλεμο αυτό χρησιμοποιούν ειδικά mechs, τα λεγόμενα Titans, τα οποία πιλοτάρουν επίλεκτοι πιλότοι. Ο παίκτης χειρίζεται τον Jack Cooper και τον Titan ΒΤ-7274, οι οποίοι πρέπει να φέρουν εις πέρας μία αποστολή, η οποία πάει όλο και πιο στραβά (τι έκπληξη). Γενικά το campaign έχει όλα τα κλασσικά κλισέ, κεντρικό ήρωα που ονειρεύεται να γίνει πιλότος και οι περιστάσεις τον θέτουν στο πόστο, καρικατούρες κακούς και τρελά κατορθώματα για έναν «πρωτάρη» ήρωα. Η πλοκή γενικά πήρε όλα τα προβλέψιμα μονοπάτια, και δεν ήταν δύσκολο να μαντέψω τι θα συμβεί στα επόμενα λεπτά. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί, πως η σχέση Jack και BT, είναι από τα πιο αξιομνημόνευτα κομμάτια της πλοκής.

Titanfall 2 review

 

Η δύναμη του campaign του Titanfall 2 είναι ο ρυθμός, κάθε νέο στοιχείο gameplay δεν παραμένει τόσο ώστε να γίνει κουραστικό. Και το καλό είναι ότι κάθε level καταφέρνει να είναι ιδιαίτερο δίνοντας έμφαση είτε στη δράση, είτε στο platforming, ή σε έναν έξυπνο συνδυασμό τον δύο. Κρατώντας πάντα τον BT από κοντά για λίγο Titan combat. Αυτό που μου άρεσε στο campaign είναι ότι με δίδαξε βασικά πράγματα που θα χρησιμοποιούσα αργότερα στο multiplayer, όπως Titan loadouts, platforming κλπ. Συνολικά το singleplayer κομμάτι μου πήρε 5-6 ώρες στο Hard επίπεδο δυσκολίας. Με την ύπαρξη collectibles να ενθαρρύνει επιπλέον playthrough.

 

titanfall-2-screenshot-4

 

Γενικά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, το singleplayer κομμάτι σε καμία περίπτωση δεν ανταγωνίζεται singleplayer FPS games. Δε θα δείτε το Metro 2033 και το Bioshock να τρέμουν από τον ανταγωνισμό. Αλλά είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για ένα multiplayer FPS.

 

Multiplayer

Τώρα πάμε και στο ζουμί του Titanfall 2, το multiplayer. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το Titanfall 2 φέρνει πολλαπλά modes στο τραπέζι, συνοδευόμενα από πολλαπλές επιλογές από Titans και pilot loadouts. Υπάρχουν modes που επικεντρώνονται σε objectives προσθέτοντας μία σημαντική δόση στρατηγικής και ομαδικής συνοχής. Ενώ παράλληλα υπάρχουν κλασσικά modes όπως pilot only deathmatch και pilot-titan deathmatch. Ένα ιδιαίτερα αγαπημένο mode ήταν αυτό του Last Titan standing, το οποίο απαιτούσε καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες. Το μαύρο πρόβατο των mode είναι σίγουρα το capture the flag, το οποίο δεν είχε ποτέ σχεδόν διαθέσιμους παίκτες, και μετά από ένα game κατάλαβα τον λόγο. Δυστυχώς όπως είναι αναμενόμενο, τα mode που εκτυλίσσονται με έμφαση τα objectives μπορούν να γίνουν εφιάλτης. Συχνά η συνεργασία είναι ανύπαρκτη και όλοι προσπαθούν να παίξουν αυτά τα mode σαν απλό team deathmatch, κάτι που οδηγεί σε εκνευριστικά αποτελέσματα. Περιττό να πω αν παίζετε με παρέα η εμπειρία μπορεί να είναι απλά φανταστική. Αλλά και για τους μοναχικούς, η Respawn σας έχει καλυμμένους, καθώς υπάρχουν φίλτρα, ώστε να βρεθείτε με παίκτες παρόμοιας ιδιοσυγκρασίας.

 

2895714-titanfall_2_tech_test_screen_2

 

Τα map είναι πολλά και προσφέρουν ποικιλία και λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία platforming(wall running και double jump), η εκμάθηση του κάθε map χρειάζεται χρόνο. Ο χάρτης είναι μεγάλος, όχι σε επίπεδα Battlefield αλλά μεγαλύτερος από τους περισσότερους του Call of Duty.

 

2895713-titanfall_2_tech_test_screen_1

 

Αλλά η μεγαλύτερη απορία είναι πως διασκεδαστικό είναι το gameplay. Η απάντηση είναι πολύ. Κάθε όπλο έχει ωραία αίσθηση στο χειρισμό και τα ηχητικά εφέ κάνουν φανταστική δουλειά, δίνοντας βάρος σε κάθε χτύπημα. Όταν μία βολή χτυπάει, Χτυπάει, και αυτό λέει πολλά, ιδίως όταν μιλάμε για έναν τίτλο που χρησιμοποιεί φουτουριστικά όπλα. Τα όπλα μαζί με τα άλματα και τα platforming στοιχεία, συνθέτουν μία όμορφη εικόνα ξέφρενου χάους. Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει δρόμος μέχρι να καταφέρει ένας νέος παίκτης να νιώσει σαν στο σπίτι του. Βετεράνοι παίκτες από FPS όπως το Call of Duty, θα νιώσουν γρήγορα άνετα με τους γρήγορους ρυθμούς του Titanfall 2, οι λοιποί θα χρειαστούν χρόνο. Ευτυχώς το progression system είναι καλό και δε νιώθεις ποτέ πως δεν κάνεις πρόοδο, ακόμη και μετά από πολλαπλές ήττες. Υπάρχουν progression trees για όλα τα όπλα, τους Titans, ακόμη και σε factions που ξεκλειδώνονται στην πορεία. Το Titanfall 2 προσφέρει customization για πιλότους, όπλα, Titans κλπ.

 

titanfall-2-screenshot-2016-10-30-18-57-23-1024x576

 

 

Κλείνοντας μπορώ να πω, πως το Titanfall 2 παίρνει ρίσκα και πειραματίζεται με μία πετυχημένη συνταγή και καταφέρνει να βγει από πάνω. Κατορθώνει να μπει ανάμεσα στα δύο μεγάλα multiplayer FPS και υπόσχεται ένα franchise με μέλλον. Αλλά πάνω από όλα αφήνει μία μοναδική αίσθηση  κάνοντας σε να διψάς για λίγο ακόμη, και αυτό είναι η μεγαλύτερη του νίκη.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Γεννημένος το 92'. Λάτρης των videogames με μία ιδιαίτερη συμπάθεια για τα stealth games. Γίνεται λίγο περισσότερο κυνικός με κάθε στραβοπάτημα της βιομηχανίας. Αν γνωρίζεις(και εκτιμάς) τα Legacy of Kain, Metal Gear Solid, Thief και Shadow of the Colossus, σε συμπαθεί λίγο παραπάνω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio