ΦΗΜΗ: Οι νέες CPU της Intel και της AMD διαθέσιμες μόνο για Win10

Πέρασε αρκετός καιρός όπου η αγορά των επεξεργαστών έμεινε σταθερή, με την Intel να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Φήμες θέλουν την AMD να ετοιμάζει μία νέα αρχιτεκτονική η οποία θα ανταγωνίζεται την enthusiast σειρά της Intel. Τα πράγματα σύμφωνα με μερικές φήμες κάνει πιο δύσκολα η Microsoft καθώς πιέζει για κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών μόνο για τα Windows 10.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft σε μία συνέντευξη του είπε,

Καθώς εισάγονται νέες γενιές επεξεργαστών θα πρέπει να υποστηρίζονται από την τελευταία πλατφόρμα της Microsoft για πλήρη υποστήριξη.

Αυτό μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε πλήρως στην ολοκλήρωση των νέων updates που χρειάζονται ώστε Windows και επεξεργαστής θα δουλεύουν σωστά.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε ώστε να υποδεχθούμε ομαλά την νέα γενιά επεξεργαστών.

Οι εταιρείες απάντησαν άμεσα και φαίνεται πως και οι δύο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν την στρατηγική της Microsoft.

Ένας εκπρόσωπος της Intel δήλωσε μέσω e-mail,

Όχι, η 7η γενιά επεξεργαστών της Intel δεν θα υποστηρίξει τα Win 7/8.

 

7th gen Intel CPU

 

Σε ένα παρόμοιο mail ο επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της AMD, Mark Papermaster είπε,

Η κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική της Microsoft.

 

AMD Zen CPU

 

Αν τελικά αυτή η στρατηγική επικρατήσει τότε σίγουρα θα μιλάμε για μία φοβερή κατάσταση η οποία θα περιορίσει τους αγοραστές για την αναβάθμιση του hardware τους. Ελπίζουμε πως αυτή η aggresive τακτική της Microsoft θα αλλάξει καθώς σίγουρα θα χάσει πολλούς από τους fans της.

 

ΠΗΓΗ: Eteknix

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Ονομάζομαι Μιχάλης "Strudel" Αμανατίδης και σπουδάζω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Ασχολούμαι από μικρός με το "gaming" και μου αρέσει αφάνταστα να πειραματίζομαι με PC Hardware και Smartphones αλλά και να μαθαίνω καινούρια πράγματα για αυτά μέχρι να τα καταστρέψω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio