Review: Turn On

  • Gameplay
  • Graphics
  • Sounds
  • Replayability

Τι θα γινόταν αν ξαφνικά σταματούσαν να δουλεύουν όλα τα φώτα και οι ηλεκτρικές συσκευές σε μια πόλη; Τι θα συνέβαινε στους πολίτες και στους δρόμους αν κάποια στιγμή τα πάντα βυθίζονταν στο σκοτάδι; Το Turn On μας δίνει μια αστεία, γλυκιά αλλά και πολύ πραγματική γεύση του τι θα γινόταν αν ανά πάσα στιγμή όλο το ηλεκτρικό ρεύμα πάγωνε στην πόλη σου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δημιουργήθηκε από την ρωσική εταιρία Brainy Studio και στο μενού του θα το βρείτε μεταφρασμένο και στα ελληνικά. Το story του είναι αρκετά απλό, μετά από μια βλάβη στο κέντρο ηλεκτρισμού μια πόλης, οτιδήποτε δουλεύει με ρεύμα σταματάει δημιουργώντας προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων. Εσείς, μια μικρή μπάλα ηλεκτρισμού πρέπει να μετακινηθείτε στα καλώδια και στους στύλους δίνοντας ρεύμα ξανά στα σκοτεινά σπίτια.

 

turn on

 

Το ειρωνικά πραγματικό της υπόθεσης είναι ότι διασχίζοντας τα καλώδια θα δείτε πολλά σενάρια που μπορεί να φαίνονται ειρωνικά μέσα στο παιχνίδι αλλά in real life θα μπορούσαν να συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι κλαίνε μπροστά από σβηστές τηλεοράσεις, χάος με την αστυνομία και παιδιά που φοβούνται να γυρίσουν σπίτι τους είναι λίγες μόνο από τις καταστάσεις που θα δούμε στο Turn On.

 

Gameplay

Τα controls του παιχνιδιου είναι ιδιαίτερα απλά, ίσως πολύ πιο άπλα απ’ ότι θα περιμέναμε από ένα οποιοδήποτε platformer. Παρ’ όλα αυτά το gameplay του είναι πολύ διασκεδαστικό, σχεδόν εθιστικό αν αρχίσεις να καταλαβαίνεις τη λογική του. Σκοπός είναι να ενεργοποιήσετε όλες τις γεννήτριες αλλά και να μαζέψετε όσους περισσότερους πόντους «ρεύματος» μπορείτε μεχρι να φτάσετε στο τέλος της πίστας.

 

 

Προσωπικά ξεκινώντας το παιχνίδι περίμενα να δω μερικά controls παραπάνω και ίσως λίγο μεγαλύτερη δυσκολία αλλά σε γενικές γραμμές το gameplay του είναι τόσο smooth που σε πολύ λίγο χρόνο θα ξεχάσετε ότι κινείτε τη μικρή «ρευματόμπαλα» και θα αρχίσετε να παρατηρείτε το πόσο όμορφο είναι το περιβάλλον του παιχνιδιού γύρω από το platform. Ίσως αυτό είναι και αυτό που ήθελε να πετύχει το studio που δημιούργησε το παιχνίδι. Για τα Steam achievements είπαμε; Το παιχνίδι δεν ξεχνάει να σε γεμίσει με achievements με το τέλος κάθε πίστας αφού για όλη τη διάρκεια του έχει συνολικά 82 από αυτά. Happy achievement hunting!

 

Γραφικά

Δεν κατάφερα όσο και να έψαξα να βρω κάτι που να μην μου αρέσει στην εμφάνιση του Turn On. Σαν platformer περιμένεις να δεις πολύ άπλα και ξεκάθαρα πράγματα στην οθόνη σου αλλά το παιχνίδι έκανε spice up το περιβάλλον χωρίς αυτό να επηρεάζει το gameplay σου. Πολλές φορές από 2d η πίστα γίνεται 3d με έναν πολύ όμορφο τρόπο και τα cutscenes του είναι πολύ όμορφα δουλεμένα από πλευράς artwork. Το σημαντικό είναι ότι η εμφάνιση του παιχνιδιού δεν επηρεάζει το gameplay αντιθέτως το κάνει να γίνεται ακόμα πιο εθιστικό για τον παίκτη. Σίγουρα αν ξεκινήσεις να παίζεις δεν θα καταλάβεις πως περνάνε οι ώρες.

 

turn on

 

Soundtrack – Sound Effects

Το soundtrack του Turn On είναι πανέμορφο. Με χαλαρούς τζαζ ήχους αλλά και πιο μελωδικά κομμάτια σε πιάνο, οι δημιουργοί έχουν σετάρει ακριβώς την διάθεση για ένα πολύ χαλαρωτικό και διασκεδαστικό παιχνίδι. Λίγο ενοχλητικό βρήκα το sound effect του ρεύματος κάθε φορά που περνάς από καλώδια η στύλους αλλά με λίγο χαμήλωμα την ένταση ή δυνάμωμα της μουσικής το πρόβλημα λύνεται στο πι και φι.

 

Το Turn On είναι ένα πανέμορφο platformer το οποίο αξίζει σίγουρα την προσοχή για το πόσο καλοδουλεμένο είναι. Μπορεί με μια πρώτη όψη να φαίνεται σαν ένα παιδικό παιχνιδάκι αλλά προχωρώντας βλέπεις ότι βλέπεις πολλά περισσότερα απ’ ότι θα περίμενες. Αν πέσει στα χέρια σου παρατήρησε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς και άκου την πανέμορφη μουσική του γιατί τέτοιου είδους platformers δεν δημιουργούνται συχνά.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio