Review: Dragon Ball XENOVERSE 2

  • Graphics
  • Gameplay
  • Soundtrack
  • Replayability

Ας είμαστε ειλικρινείς… Δεν υπάρχουν πολλοί gamers εκεί έξω που να μην είναι fans ή τουλάχιστον να έχουν δει το Dragonball. Ένα από τα καλύτερα anime που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ δεν θα μπορούσε να μην έχει τα δικά του videogames, και μάλιστα κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα δυνατοί τίτλοι. Ένας από αυτούς είναι το Dragonball Xenoverse 2, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και παρόλο που με ζόρισε αρκετά τον τελευταίο καιρό, κατάφερα να βάλω όσα θέλω να πω για το παιχνίδι σε μια σειρά. Σαν disclaimer να προσθέσω ότι δεν είμαι fan του Dragonball αλλά με λίγη βοήθεια από παιδικές μνήμες και αρκετή ώρα grinding νομίζω ότι μπορεί η ανάλυση να ξεκινήσει.

 

dragonball xenoverse 2

 

Αρχικά, το DragonBall Xenoverse 2 απέχει από τα γνωστά fighting games Dragonball λόγω του open world χαρακτήρα του. Μπορεί οι περιοχές του να μην είναι μεγάλες αλλά είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένες και πολλές φορές έχουν λεπτομέρειες που υπήρχαν στο anime και δεν θα περιμέναμε να τις δούμε μέσα στο παιχνίδι όπως για παράδειγμα έξω από την πόλη Conton, την ανανεωμένη πλέον Toki Toki City, που μπορείς να βρεις το σπίτι του Master Roshi.

Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διάφορα για έναν μεγάλο φαν του Dragonball ώστε να εκτιμήσει το παιχνίδι.

Πέρα από το opent world όμως, το Dragonball Xenoverse 2 δεν έχει ιδιαίτερες διάφορες από τον προηγούμενο τίτλο ειδικά στον τομέα του gameplay. Θα δούμε και εδώ τα ίδια mechanics, το ίδιο fighting style με τη διαφορά ότι έχουν προστεθεί καινούργιες κινήσεις και χαρακτήρες. Προσωπικά το βρήκα κάπως δύσκολο να παίξω με πληκτρολόγιο και ποντίκι, ενώ κάποιοι φίλοι μου που παράλληλα έπαιζαν με gamepad είχαν μια πολύ πιο smooth εμπειρία. Αυτό βέβαια είναι κλασσικό φαινόμενο των παιχνιδιών από anime οπότε δεν θα το θεωρήσω καν αρνητικό.

 

dragonball xenoverse 2

 

 

Όσον αφορά την εμφάνιση του παιχνιδιού, δεν υπάρχει κάτι που να χαλάει αισθητικά τον παίκτη (σε σχέση με το είδος του). Έχουμε πάλι τα έντονα χρώματα σε cell shaded χαρακτήρα και μια μεγάλη γκάμα από maps στα οποία θα πολεμήσεις και τα οποία έχουν real time movement και δεν είναι στατικά. Να υπενθυμίσουμε ότι το Xenoverse 2 αντίθετα με τον προκάτοχο του τρέχει στα 60  FPS κάτι το οποίο ίσως δεν φαίνεται πολύ σημαντικό αλλά έχει απίστευτη επίδραση στον τρόπο με τον οποίο παίζεις και θα το καταλάβεις μόνο αν παίξεις και τα 2 παιχνίδια σε μικρο χρονικό διάστημα.

Το σημείο στο οποίο βρίσκω ότι το παιχνίδι «έχανε» είναι το character creation του. Η πρώτη εντύπωση που έχεις μπαίνοντας στον κόσμο του Dragonball είναι να φτιάξεις ένα χαρακτήρα μέσα από τα races του anime (το κάθε race έχει δικά του stats τα οποία έχουν impact στο πως χειρίζεσαι τις μάχες) με το κακό όμως του ότι υπάρχουν πολύ λίγες επιλογές στο customization. Ένα videogame με τόσο βάθος δημιουργίας του χαρακτήρα σου από άποψης επιθέσεων πιστεύω ότι θα άξιζε ένα καλύτερο character create και για την εμφάνιση του.

Αν δεν είσαι από τους τύπους που περνάνε τον χρόνο τους στο character creation, τότε μπορείς απλά να ξεκινήσεις το παιχνίδι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το story mode του Dragonball Xenoverse 2 είναι αρκετά ενδιαφέρον και σε κρατάει εκεί «πορωμένο» παρόλο το grind που χρειάζεται για να φτάσεις σε κάποια σημεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να περάσεις άπλα το story mode από το ένα quest στο άλλο, θα περάσεις πολλές ώρες να grindάρεις special moves με τους trainers σε σημείο που θα ξεχνάς ότι έχεις και ένα story να συνεχίσεις. Τα cutscenes είναι όλα πολύ καλοφτιαγμένα, με πολλά από αυτά να είναι prerendered για να μοιάζουν με το anime, σε αυτό το κομμάτι το παιχνίδι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Τέλος από άποψης καθαρά χρόνου που περνάς στην ιστορία, η διάρκεια του είναι μικρή και ίσως θα χρειαζόταν λίγο περιεχόμενο παραπάνω για να ισοσταθμίσει τις άπειρες ώρες στα training.

Από το Xenoverse 2 φυσικά δεν λείπουν όλες ο μεταμορφώσεις που ξέρουμε, από τις άπλες Super Sayan μέχρι τα God Forms και το Super Sayan Blue.

dragonball xenoverse 2

 

Από πλευράς online mode, μπορείτε να παίξετε όλο το παιχνίδι με φίλους, να κάνετε μαζί quests κοκ καθώς οι servers του Xenoverse 2 απέχουν πολύ σε αντοχή από αυτές του 1. Αυτή τη φορά η απόδοση των server είναι άξια επαίνων και πολύ λίγες φορές θα δείτε disconnects ή server lag. Υπήρχαν κάποια bugs και glitches της πρώτες μέρες κυκλοφορίας του σιγά σιγά όμως όλα αυτά εξαφανίστηκαν αφήνοντας μια άκρως smooth εμπειρία για το Dragonball.

Μετά το τέλος του story mode το παιχνίδι στο single player του πρακτικά έχει τελειώσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει να περάσεις την ίδια ιστορία δεύτερη φορά, το μόνο που σου μένει είναι να grindάρεις κι άλλο (το level cap αυτή τη στιγμή είναι στα 80 level) ή να δοκιμάσεις τα free, versus και training battles. Στα battles (είτε online είτε 2p) το roster είναι μεγαλύτερο απ’ ότι του Xenoverse 1, κάτι το οποίο μάλιστα ξέραμε πολύ πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Για να το αποκτήσεις ουσιαστικά όλο θα πρέπει να τελειώσεις το story mode, να βρεις όλα τα Shenron wishes και να τελειώσεις τα πάνω από 100 παράλληλα quests που υπάρχουν στο παιχνίδι.

 

dragonball xenoverse 2

 

Άλλο ένα «ατού» του παιχνιδιού είναι το soundtrack του. Η μουσική του είναι αρκετά προσεγμένη και σε βάζει κατευθείαν σε mood «ξύλου».

Θα μπορούσα να φανταστώ άνετα να βάζω στην playlist μου με τα αγαπημένα μου video game osts το συγκεκριμένο track list.

Εξαίρεση νομίζω αποτελεί για όλους μας η μουσική της Conton city, η οποίο όσο εκνευριστική είναι τόσο κολλάει στο μυαλό για ώρες αφού κλείσεις το παιχνίδι.

Για να συνοψίσουμε, το Dragonball Xenoverse 2 είναι ένα πολύ δυνατό fighting παιχνίδι με στοιχεία mmo το οποίο θα ευχαριστήσει τους λάτρεις και των 2 ειδών, καθώς και τους fans του anime. Αν σκοπεύετε να το αγοράσετε ετοιμαστείτε για πολύ grind και training για να μάθετε επιθέσεις με τους διάφορους NPC (Vegeta, Goku κτλ.). Το παιχνίδι έχει αρκετά καλή κλιμάκωση δυσκολίας και αν κολλήσετε δεν θα σας πάρει πάνω από 15 ώρες να τερματίσετε το story mode. Ακόμα και στα άλλα modes του παιχνιδιού, σίγουρα μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρον για να συνεχίσετε μετά το πέραν του story mode. Σίγουρα είναι ένα must play για κάθε fan του anime, και ίσως το καλύτερο Dragonball videogame, ακόμα και από το Budokai Tenkaichi.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio