PlayStation 4 Pro Review

Το PlayStation 4 Pro είναι η πρώτη προσπάθεια για 4K κονσόλα και μας την παρουσιάζει η Sony. Πρώτη φορά βλέπουμε από την ίδια την Sony και γενικά από οποιαδήποτε εταιρεία να κάνει ένα τέτοιο Upgrade σε κονσόλα μέσα στην μέση της γενιάς (Mid Gen). Το Ps4 Pro είναι στην αγορά με επίσημη τιμή λιανικής στα 409€ και αποτελεί την πιο δυνατή κονσόλα που έχουμε συναντήσει ποτέ με δυνατότητες 4K και HDR αλλά και ποιοτικό 1080P Gaming, τουλάχιστον μέχρι την κυκλοφορία του Xbox Scorpio. Ας δούμε λοιπόν τις δυνατότητες αυτού το συστήματος και αν αξίζει:

 

29536240375_1eeb76fd86_z

Το Design

To Ps4 Pro μοιάζει με το Ps4 Slim αλλά με έναν έξτρα όροφο. Η γυαλιστερή επιφάνεια ευτυχώς απουσιάζει (λόγω γρατζουνιών) και έχουμε σε όλο το σύστημα ματ φινίρισμα. Επίσης μαζί περιέχεται και το Dualshock 4 2.ο που έχει κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές όπως πιο σκληροί μοχλοί και triggers αλλά και πιο παχύ το textured grip που βοηθάει σε καλύτερη λαβή. Όμως η πιο αισθητή αλλαγή είναι η έξτρα γραμμή φωτός πάνω στο touchbar για να μπορεί ο χρήστης να ελέγξει ποιος User είναι πιο εύκολα.Το PlayStation 4 Pro έχει 3 USB 3.1 Superspeed, μία HDMI 2.0 θύρα, μία auxiliary για περιφερειακά, ένα Optical out για ενισχυτή και τέλος την θύρα για το καλώδιο τροφοδοσίας το οποίο είναι η πιο χοντρή έκδοση που συνήθως το βλέπουμε σε υπολογιστές.

 

ps4-pro-two-column-02-ps4-eu-05sep16

 

Τα χαρακτηριστικά

To Ps4 Pro έρχεται με τον x86-64 AMD “Jaguar”, 8 core που είναι Overclocked για καλύτερες επιδόσεις. Η τεράστια διαφορά όμως φαίνεται στην κάρτα γραφικών η οποία είναι σε δύναμη 2,3 φορές περισσότερη σε ισχύ από το απλό Ps4.Το Ps4 Pro έχει για GPU μία  4.20 TERAFLOPS Radeon™ based graphics engine. Μετά περιέχει 8GB από GDDR5 μνήμη για το Gaming αλλά και ένα έξτρα GB από DDR3 Ram για το UI(λογισμικό). Έχει 1TB HDD δίσκο με την επιλογή να δέχεται και τους καινούργιους γρήγορους SATA 3.Επίσης βλέπουμε ότι έχει HDMI 2.ο που υποστηρίζει 4K HDR αλλά και με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη απόδοση στην εικόνα. Τέλος το Ps4 Pro έχει την τελευταία έκδοση WIFI IEEE 802.11 a/b/g/n/ac που έχει αρκετά καλύτερη απόδοση από το απλό Ps4.

 

 

ps4-pro-two-column-01-ps4-eu-05sep16

 

 

 

4K και 1080P Gaming

Κάθε παιχνίδι για να εκμεταλλεύεται την δύναμη του Ps4 Pro είτε σε 4k είτε σε 1080P, θα πρέπει να λαμβάνουν ένα patch που τα κάνει Ps4 Pro Enhanced δηλαδή προσθέτει νέα Modes και settings στο παιχνίδι που ανεβάζουν τα γραφικά και την ανάλυση για την καλύτερη εμπειρία. Να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα παιχνίδια Ps4 Pro Enchanced αλλά έχουν γίνει διαρροές ότι κάθε παιχνίδι που κυκλοφόρησε μετά τον Νοέμβριο, οι Developers του έχουν πάρει εντολή από την Sony να διαθέσουν Patch για το παιχνίδι. Μπορείτε να τσεκάρετε τα παιχνίδια που υποστηρίζουν το Patch για να γίνουν Enhanced Εδώ. Σίγουρα μπορούμε να δούμε διαφορά σε 108oP αλλά στα παιχνίδια που έχουν κάνει σωστή υλοποίηση οι Developers και εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα, π.χ στο Rise Of The Tomb Raider έχουμε 3 επιλογές Higher Framerate που ξεκλειδώνει τα Fps και είναι την περισσότερη ώρα κοντά στα 60, Enrinched Visuals που ανεβάζει τα Settings στα γραφικά αλλά μένει στα 30 Fps και τέλος το 4K που χρησιμοποιείται στις 4K τηλεοράσεις χαρίζοντας την MAX εμπειρία. Ένα παιχνίδι που είδαμε αρκετά μεγάλη διαφορά σε 1080P ήταν το Middle Earth: Shadow Of Mordor που χρησιμοποιεί SuperSampling στο 1080P η οποία είναι μια τεχνική που βοηθάει στο να κάνει πιο αιχμηρό το Full HD από όσο είναι. Τέλος μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι εφικτό να δούμε διαφορές και σε 1080p και σε 4K που είναι προφανές, ωστόσο πρέπει οι Developers να κάνουν τα σωστά Patch και να αφιερώνουν χρόνο εκεί για τι υπάρχουν παιχνίδια που έχουν λάβει τα Enhanced Patch και δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά.

 

ps4-pro-lead-image-4k-01-eu-03nov16

 

Aξίζει;

Το PlayStation 4 Pro σίγουρα είναι μονόδρομος για όσους δεν έχουν ήδη Ps4 στην κατοχή τους γιατί είναι 100€ παραπάνω από το Ps4 Slim και μόλις 30€ από το μοντέλο 1TB του Ps4 Slim. Όμως αν κάποιος κατέχει ps4 και δεν έχει 4K Τηλεόραση καλό θα ήταν να περιμένει για να δει την διαφορά στο μέλλον και στο 1080P που θα έχουν λάβει πολλά παιχνίδια το Enhanced Patch. Συνοψίζοντας, όποιος έχει 4K TV  και Ps4 καλό θα ήταν να σκεφτεί να προχωρήσει στην αγορά του Ps4 Pro καθώς στο 4K ειδικά προσφέρει καταπληκτική εμπειρία, βέβαια όπως προαναφέρθηκα μπορούμε να δούμε διαφορές και στο 1080p καθώς οι Developers έχουν υλοποιήσει σωστά το παιχνίδι. Τέλος για να τα μάθετε όλα για το PlayStation 4 Pro και για να αποφασίσετε αν θέλετε να το πάρετε μπορείτε να τσεκάρετε την παρακάτω αναλυτική παρουσίαση και review.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio