Τα Pepe the Frog emoticons αφαιρέθηκαν απο το Steam Marketplace

Από το Steam Marketplace αφαιρέθηκαν τα Pepe the Frog emoticons.

Η πρώτη εμφάνιση του Pepe the Frog υπήρξε το 2005, στο comic με όνομα Boy’s Club του Matt Furie. Ωστόσο, λόγω site όπως το 4chan, το Pepe the Frog είναι γνωστό ως meme. Ο Matt Furie υιοθέτησε επιθετική προσέγγιση για την προστασία των δικαιωμάτων του Pepe. Αυτό οδήγησε σε νομικές ειδοποιήσεις προς: Richard Spencer, Baked Alaska, Mike Cernovich, Reddit, και Amazon.

Η προσοχή του Furie έχει στραφεί προς το Steam. Παρατηρήθηκε πως πολλά Pepe emoticons έχουν εξαφανιστεί απο την κοινοτική αγορά της πλατφόρμας. Μερικές καταχωρίσεις είναι ακόμα παρούσες και μπορούν να αγοραστούν. Όμως δεν υπάρχει εικόνα, και η περιγραφή έχει ως εξής: «Emoticon art currently unavailable due to DMCA takedown notice submitted on behalf of Matt Furie

 

Pepe the Frog

 

Ο Louis Tompros, εκπρόσωπος δικηγόρος του Furie, μαζί με το Kotaku, επιβεβαίωσαν πως ο Furie έχει ξεκινήσει την δράση αφαίρεσης των emoticons. «Χρήστης του Steam μας ενημέρωσε πως πωλούνταν εικόνες του Pepe, συνοδευόμενες από μισητή ομιλία ανθρώπων. Ζητήσαμε απο το Steam να τις αφαιρέσει. Φαίνεται ότι το έχει κάνει.», δήλωσε ο Tompros.

O Pepe the Frog δεν έχει ακόμη καταργηθεί τελείως από το Steam, αλλά τουλάχιστον δεν κυκλοφορεί στο Markeplace. Αναμένεται η κατάργησή του από το περιεχόμενο παιχνιδιών. Κάποια παιχνίδια, όπως το Make America Great Again: The Trump Presidency, το έχουν καταργήσει ήδη.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Call her Marie. Είναι 21 χρονών, ασχολείται με παιχνίδια κυρίως on Steam, λατρεύει το Stardew Valley. Έχει αδυναμία στα PVE και (ΜΜΟ)RPG Games.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio