Hitman Summer Bonus Episode- Review

Ο Agent 47  δεν κάνει διακοπές…

Με την επεισοδιακή κυκλοφορία του νέου Hitman να φτάνει αισίως τα μισά της πορείας της, η Io-Interactive το γιορτάζει με ένα πιο ανάλαφρο καλοκαιρινό επεισόδιο (γιατί διακοπές χωρίς τον 47 δεν γίνονται). Αρχικά να αναφέρω πως το επεισόδιο είναι διαθέσιμο από τις 19 Ιουλίου μόνο για τους έχοντες του Full Experience pack ή των Intro+Upgrade pack, μία πολιτική αρκετά κακή, μιας και ανταμείβει μόνο όσους έχουν πάρει το ρίσκο να κάνουν pre-order όλο το υλικό του Hitman. Οι υπόλοιποι θα έχουν πρόσβαση στο υλικό πολύ αργότερα μέσα στη σεζόν όταν τα 3 bonus episodes ενωθούν σε 1 pack, σύμφωνα με την Io-Interactive.

Περνώντας τώρα πέρα από την αντιπαράθεση, που γεννάει η απόφαση σχετικά με το season pass, το καλοκαιρινό επεισόδιο του Hitman με άφησε με μία σειρά από ανάμεικτα συναισθήματα. Αλλά ας το πάρω από την αρχή, αρχικά πρόκειται για 2 αποστολές σε τοποθεσίες που έχουμε ήδη επισκεφθεί, το The Icon που εδράζεται στη Sapienza και το A House Built on Sand που εδράζεται στο Marrakesh. Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα πριν τα γεγονότα του κεντρικού campaign.

 

Hitman summer ep-1

 

 Το The Icon μας μεταφέρει στα γυρίσματα ενός superhero movie με στόχο τον κεντρικό σταρ. Δυστυχώς ο χάρτης της Sapienza έχει μειωθεί στο 1/3 του (ίσως και περισσότερο) για τις ανάγκες της αποστολής, αλλά προσφέρει έναν πρωτότυπο οπτικά χώρο για να δράσει ο Agent 47. Το πρόβλημα εδώ είναι, πως το The Icon είναι τόσο απορροφημένο στο setting του, που ένοιωθα να περιορίζει τον αυθορμητισμό του παίκτη, καθώς έδινε πολύ αυστηρούς κανόνες για την εκτέλεση του στόχου (ο οποίος φοράει αλεξίσφαιρη στολή). Συνεπώς ήταν μονόδρομος σχετικά ο τρόπος εκτέλεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν υπήρχε μεγάλη ποικιλία μεθόδων για την εκτέλεση αυτή. Αν και διασκέδασα βρίσκοντας τα πολλαπλά opportunities, τα οποία ήταν και πολύ αστεία, μπορώ να πω πως η αίσθηση περιορισμού που ένιωθα έκανε το πολυπόθητο silent assassin ranking να μη συνοδεύεται με την ίδια ικανοποίηση όπως προηγούμενες αποστολές.

 

Hitman summer ep-2

 

Μετά την προσωπική απογοήτευση που είχα με το 3ο επεισόδιο του Marrakesh, ήθελα πως και πως η εναλλακτική νυχτερινή όψη του καλοκαιρινού επεισοδίου να εξιλεώσει τον χάρτη αυτόν. Μπορώ να πω, πως το A House Built on Sand το κατάφερε έξοχα αυτό, με μετέφερε σε ένα πιο ήπιο setting από τις διαδηλώσεις του 3ου επεισοδίου και κατάφερε να με πάει χρόνια πίσω στις παλιές καλές εποχές του Hitman. Η αποστολή ακολουθεί μία κλασσική συνταγή, 2 άντρες που θέλουν να συναντηθούν για να επικυρώσουν μία συμφωνία υπό την κάλυψη ενός πάρτι και της νυχτερινής ζωής του Marrakesh, ο στόχος απλός, οι 2 άντρες και η απόκτηση των εγγράφων. Όσοι ακολουθούν τη σειρά μέσα στα χρόνια θα αναγνωρίσουν αυτό το μοτίβο και θα θυμηθούν όμορφες αναμνήσεις από αποστολές όπως το House of Cards του Hitman:Blood Money ή Seafood Massacre του Hitman:Contracts. Να μην τα πολυλογώ το νυχτερινό Marrakesh (πάλι μειωμένο στο 1/3 του) προσφέρει μία τέλεια τοποθεσία για πειραματισμό, καθώς επιτρέπει στον παίκτη να δοκιμάσει και να πειραματιστεί ο ίδιος ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτει τα opportunities της αποστολής. Μία συμβουλή που δίνω σε όλους όσους παίζουν το νέο Hitman είναι να απενεργοποιούν τα Hints και το instinct, γεγονός που στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε την αναζήτηση στα σοκάκια του Marrakesh, για πληροφορίες και παράθυρα δράσης, ακόμη πιο συναρπαστική.

 

Hitman Summer Ep-3

 

Το Hitman δείχνει ανίκανο να αποφύγει την αρνητική κριτική, από την ανακοίνωση του επεισοδιακού format του release έχει πυροδοτήσει πολλές αντιπαραθέσεις, τώρα με το «κλείδωμα» του Summer bonus episode ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά. Το λυπηρό είναι πως μέσα σε όλες αυτές τις κακές αποφάσεις, κρύβεται ένας τίτλος ο οποίος με την έως τώρα πορεία του δείχνει, πως μάλλον θα κατορθώσει να ξεπεράσει το διαβόητο Blood money, που οι fan της σειράς λατρεύουν. Μου είναι δύσκολο να προτείνω το summer episode, καθώς όσοι δεν έχουν το season pass θα πρέπει να δώσουν 49.99€ για το upgrade pack. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ, είναι πως αν σας άρεσε η ποιότητα των 3 πρώτων επεισοδίων, τότε η ίδια ποιότητα και φροντίδα υπάρχει και εδώ, αν και σε αισθητά μικρότερη δόση.

Ο επόμενος προορισμός του Hitman είναι η Ταϊλάνδη, δυστυχώς όμως δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες για το πότε «πετάμε».

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Γεννημένος το 92'. Λάτρης των videogames με μία ιδιαίτερη συμπάθεια για τα stealth games. Γίνεται λίγο περισσότερο κυνικός με κάθε στραβοπάτημα της βιομηχανίας. Αν γνωρίζεις(και εκτιμάς) τα Legacy of Kain, Metal Gear Solid, Thief και Shadow of the Colossus, σε συμπαθεί λίγο παραπάνω.

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio