Heroes of the Storm – Συμπεριφορά παιχτών

author image από Kohar | MOBA | 0 Comments | 25 Νοέ 2015

 

Το Heroes of the Storm σε σχέση με τα άλλα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας των MOBA, έχει συγκριτικά μικρότερο player pool και μπορεί αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που η συμπεριφορά των παιχτών στο Heroes of the Storm δεν είναι τόσο αρνητική, όσο και στα άλλα παιχνίδια.

Στο φετινό Blizzcon που μας πέρασε, ο Dustin Browder τόνισε το πόσο μεγάλη έμφαση δίνει η Blizzard στο να φτιάξει το matchmaking και το γεγονός πως βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας προτεραιοτήτων τους.

Όταν όμως θα μπούμε στο Nexus για μερικά παιχνίδια και ενώ όλα ξεκινάνε ωραία με χαιρετούρες αλλά υπάρχει ο ένας (τουλάχιστον) παίχτης που θα έχουνε περάσει αρκετά δευτερόλεπτα και θα βρίσκεται ακόμα στο fountain και στη συνέχεια θα γράψει ένα: «Ω Θεέ μου, gg wp η σύνθεση της ομάδας μας είναι gtp» , αμέσως πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι οι υπόλοιποι παίχτες αντιμετωπίζουν αρνητική συμπεριφορά, οπότε μειώνεται το ποσοστό που θα απολαύσουν το παιχνίδι.

Το ίδιο παιχνίδι συνεχίζεται και ο παίχτης που ήταν AFK αρχικά συνεχίζει τα παράπονα και ενίοτε γράφει διάφορες προσβολές και κάνει rage με αποτέλεσμα να ξεχάσει να συμμετάσχει σε κάποιο fight με αποτέλεσμα να το χάσετε. Όμως, εσείς θέλοντας να απολαύσετε το παιχνίδι του λέτε πολύ απλά να επικεντρωθεί στο παιχνίδι και να ηρεμήσει.

Μεταξύ μας όμως, όταν κάποιος κάπου στον κόσμο πληκτρολογεί τόσο δυνατά μέσα στο rage του που οι γείτονες του κοπανάν με σκουπόξυλο τον τοίχο για να κάνει ησυχία, δεν του λες «Φίλε, ηρέμησε» γιατί απλά θα εκραγεί.

 

Στατιστικά

Στην έρευνα που έγινε πήραν μέρος πάνω από 3500 άτομα και τα αποτελέσματα ήταν σχετικά προβλέψιμα. Το 92% των παιχτών έχει κάνει report κάποιον άλλον παίχτη για κακή συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει πως μόλις 8% των παιχτών δεν έχει κάνει ποτέ report κάποιον άλλον παίχτη.

Αν λάβουμε υπόψιν πως η έρευνα κάλυψε γύρω στους 3700 παίχτες, αυτά είναι καλά νέα. Γιατί πολύ απλά αυτό σημαίνει πως πολλοί παίχτες από την πλειοψηφία του playerbase του Heroes of the Storm θα ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία παιχτών που δεν κάνουν report.

Από τα αποτελέσματα όμως φαίνεται πως η κακή συμπεριφορά βασίζεται και ανάλογα με το rank στο οποίο βρίσκεται ένας παίχτης. 37% των παιχτών δήλωσε πως κινείται μεταξύ του rank 1 και 10 του matchmaking system. Γύρω στο 50% αυτών των παιχτών δήλωσαν πως πετυχαίνουν παίχτες με αρνητική συμπεριφορά αρκετά συχνά.

Αν γίνει σύγκριση αυτού του φαινόμενου με άλλα rank τότε έχουμε τελείως διαφορετική εικόνα. Παίχτες μεταξύ rank 21 και 30 (15%) είπαν πως πιο αραιά πετυχαίνουν αρνητική συμπεριφορά (23%). Η διαφορά με τα ψηλότερα rank βρίσκεται στην τάξη της αύξησης κατά 14%.

 

heroes of the storm graph 1

 

Τι σημαίνει αυτό;

Από ότι φαίνεται οι παίχτες που είναι στα ψηλότερα rank γίνονται πιο ανταγωνιστικοί και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι λογικό. Είναι κατανοητό πως υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός αν ένας παίχτης είναι 2 rank μακριά από το rank 1 και το σύστημα τον βάλει με παίχτη/ες που ακόμα δεν μπορούν να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού. Π

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί ο παίχτης με το ψηλότερο rank να μεταμορφωθεί σε ασύστολο rager.

Απαντήσεις παιχτών για το πως αντιμετωπίζουν τους παίχτες που παρατάνε το παιχνίδι/έχουν αρνητική συμπεριφορά/ βρίζουν κτλ. :

«Προσπαθώ να ενθαρρύνω τους παίχτες λέγοντας τους: μπα, είμαστε ακόμα καλά, απλά πρέπει να βελτιωθούμε…. Αν δεν υπάρξει βελτίωση τότε τους κάνω report.»

«Εξηγώ την κατάσταση με λίγα λόγια/πως μπορούμε να κερδίσουμε και ότι η νίκη είναι εφικτή. Αν ο παίχτης πάει AFK ή δεν συμμετέχει, προσπαθώ μέχρι το τέλος και κάνω report.»

«Τους λέω πως θα τους κάνω report επειδή δεν συμμετέχουν ή αν αρχίσουν να κάνουν throw το παιχνίδι ή αν πάνε AFK.»

Συνολικά υπήρξαν 2000 απαντήσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίχτες έμειναν αρκετά θετική στην αντιμετώπιση των αρνητικών παιχτών στην ομάδα τους. Υπήρξαν βέβαια και οι απαντήσεις «instant mute», όμως, η μερίδα του λέοντος των παιχτών δείξανε ανεκτικότητα και προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει την νίκη μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά, η συνολική εικόνα του community του Heroes of the Storm δεν είναι καθόλου άσχημη, καθώς πάνω από 67% των παιχτών απάντησαν πως η Blizzard κάνει πολύ καλή δουλειά στην αντιμετώπιση της να διατηρήσει το community της «toxic free».

 

Reporting System

Σχετικά με το σύστημα αυτό πολλοί παίχτες δεν είναι τελείως ευχαριστημένοι καθώς δεν γνωρίζουν αν κάνει δουλειά και αν οι παίχτες παίρνουν το warning τους, γίνονται muted ή τρώνε ban.

Μερικές από τις ιδέες που έδωσαν οι παίχτες για όσους θα τιμωρούνται για κακή συμπεριφορά είναι οι εξής:

«Ένα σύστημα το οποίο θα επαινεί τους παίχτες που έδειξαν καλή διαγωγή, ίσως με ανταμοιβή XP ή gold.»

«Το report που γίνεται μετά από το παιχνίδι, να έχει της πληροφορίες του battle tag μαζί με ένα review και βαθμολογία.»

«Μεγαλύτερο διάστημα του ban από το Hero League.»

«Να έχουν ξεχωριστό δικό τους queue στο οποίο θα τους δίνεται να παίξουν συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών μέχρι να μπορούν να βγουν από αυτό.»

Όλες οι προτάσεις που έγιναν από παίχτες περιείχαν μερικές καταπληκτικές ιδέες αλλά ας είμαστε ειλικρινείς για μια στιγμή. Όταν ξεκινάμε ένα καινούργιο παιχνίδι που δεν έχουμε παίξει ποτέ προτιμάμε να έχουμε άτομα να μας φωνάζουν επειδή δεν ξέρουμε να παίζουμε ή είναι πιο θετική σαν εμπειρία να βρούμε παίχτες που θα μας εξηγήσουν τα βασικά με φιλικό τρόπο αν δεν μπορούμε να βρούμε άκρη με το τι πρέπει να κάνουμε;

Εκεί έγκειται και το γεγονός πως δεν υπάρχει πραγματική λύση για αρνητική συμπεριφορά, παρά μόνο η λύση οι παίχτες που παίζουν το παιχνίδι να αλλάξουν συμπεριφορά από μόνη τους χωρίς να βρίζουν και να λένε κάποιον noob αν όντως δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

 

heroes of the storm graph 2

 

Συμπέρασμα

90% των παιχτών έχουν εκνευριστεί κάποια στιγμή με συμπαίχτες τους που δεν παίξανε καλά. (Δεν υπάρχουν δεδομένα για αυτό το νούμερο αλλά ας είμαστε ειλικρινείς.) Αν σκεφτούμε πως οι συμπαίχτες μας είναι άνθρωποι και αυτοί που παίζουν μαζί μας, είναι διασκεδαστικό να υπάρχει συναγωνισμός και ανταγωνισμός αρκεί να μην ξεπερνιούνται τα όρια. Παν μέτρον άριστον.

Ευχαριστώ τον Karudo που μου έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσω την ερευνά που έκανε με το community του Heroes of the Storm. Την πλήρη έρευνά του μπορείτε να την βρείτε στο twitter του εδώ.

 

Source: HeroesNexus

Kohar over and out!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio