Hearthstone: Οι αλλαγές της Blizzard για τον επόμενο «χρόνο»

author image από Katri | More | 0 Comments | 17 Φεβ 2017

Ο πρώτος «χρόνος» του Hearthstone, ο χρόνος του Kraken φτάνει σε λίγο καιρό στο τέλος του και τη θέση του θα πάρει το «Year of the Mammoth» με πολλές αλλαγές σε βασικά σημεία του παιχνιδιού.

Όπως αναφέρεται και στο επίσημο site της Blizzard, με την κυκλοφορία του επόμενου expansion θα δούμε και την αρχή του νέου χρόνου. Αυτό πρακτικά σημαίνει την έξοδο τριών παλιότερων expansions του προηγούμενου χρόνου, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση του Blackrock Mountain, του The Grand Tournament και του League of Explorers από το Standard και πλέον θα είναι playable μόνο στο Wild.

rotation

 

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η Blizzard έκανε γνωστό ότι από το επόμενο «έτος» δεν θα δούμε άλλα adventures αλλά μεγάλα sets (συγκεκριμένα 130 κάρτες το καθένα) τα οποία θα προσθέτουν πάνω από 300 κάρτες στο rotation του κάθε χρόνου.

Με την είσοδο τόσων πολλών καρτών στο Standard, η ομάδα του Hearthstone είναι λογικό να θελήσει να κάνει ένα re-evaluate τις classic κάρτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Έτσι κάποιες κάρτες από το classic set του παιχνιδιού θα μπουν στο Wild μιας και ίσως δεν ακολουθούν τα αρχέτυπα που σκοπεύει να προσθέσει η ομάδα στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα με την είσοδο του Year of the Mammoth θα δούμε τις εξής κάρτες να φεύγουν από το Standard:

ydsca3s6ki8n1487207452376

 

Ο Azure Drake αυτή τη στιγμή είναι το πιο «σίγουρο» 5 drop του παιχνιδιού καθώς εκτός του ότι έχει πολύ καλά stats για τα mana του δίνει και turn pressure λόγω του Spell Damage και του draw που σου δίνει. Σύμφωνα με την Blizzard είναι καιρός να δούμε και άλλα 5 drop cards να γίνονται playable στα διάφορα decks του κάθε meta, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό καθώς ο Azure Drake είναι σίγουρο pick στα midrange decks εδώ και χρόνια.

 

 

drvlz4lksokc1487207506810

 

Ένα situational exit από το Standard για την Sylvanas, η οποία φαίνεται ότι δεν θα ταιριάζει με το είδος παιχνιδιού που θέλουν να δημιουργήσουν οι devs για την επόμενη χρονιά. Το Deathrattle της είναι ίσως το πιο δυνατό του Hearthstone και σύμφωνα με το post της Blizzard, μετά τις Deathrattle κάρτες που σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν, η Sylvanas θα ήταν υπερβολικά δυνατή όποτε πρέπει να «φύγει». Αυτό σημαίνει ότι ίσως δούμε άλλο ένα expansion να βασίζεται στα Deathrattle, όπως το Naxrammas.

 

 

f8muc3rgln511487263114362

 

O Ragnaros ήταν πάντα η εύκολη λύση για κάθε midrange ή Control deck, κάτι το οποίο κράτησε στην αφάνεια πάρα πολλές κάρτες στο εύρος των 7-9 mana. Αυτό πρόκειται να αλλάξει με την κυκλοφορία του επόμενου expansion. Το πρόβλημα σύμφωνα με την εταιρία έγκειται στο ότι κάθε παίκτης διαλέγοντας τις κάρτες που θα προσθέσει στο deck του ρωτάει αν στα 8 mana υπάρχει κάτι με περισσότερο value από τον Ragnaros παρά να δει το τι πραγματικά χρειάζεται το playstyle του. Έτσι και ο Firelord θα πάρει το Sulfuras του και θα παίζει από εδώ και στο εξής στο Wild.

 

9219re1m3a4q1487207489791

 

Ένα από τα τρία απαραίτητα κομμάτια του win condition του Renolock πρόκειται να βρεθεί και αυτό στο Wall of Fame του Hearthstone. To Power Overwelming ήταν πάντα η σίγουρη κάρτα σε κάθε Warlock deck δίνοντας πολύ δυνατά trades αλλά και ending moves με μόνο 1 mana. O warlock είναι το deck με τις λιγότερες αλλαγές στις playable κάρτες του κάθε φορά που βγαίνει κάποιο expansion και αυτό είναι κάτι που η Blizzard θέλει σιγά σιγά να αλλάξει.

 

 

mbnzxxmh604n1487207481092

 

Ξεκάθαρο τέλος στον Freeze Mage έρχεται και περισσότερη χαρά παρά λύπη δίνει στους παίκτες του παιχνιδιού. Ένα από τα πιο εκνευριστικά decks από την αρχή του παιχνιδιού πρόκειται να χάσει όχι μόνο μια από τις πιο σημαντικές κάρτες του αλλά πλέον δεν θα μπορεί να είναι viable στο Standard. Γι αυτή την επιλογή η Blizzard μπορούσε να πει μόνο ότι θα χαρεί να δει το συγκεκριμένο deck στο Wild, κάτι το οποίο καθησυχάζει όλους μας.

 

 

begrugf17ij51487207472966

 

Λύση στο πρόβλημα που λέγεται Miracle Rogue βρέθηκε και δεν είναι κι άλλο nerf στον Gadjetzan. Αυτή τη φορά θα δούμε full wipe του Conceal από το Standard κάτι το οποίο αφήνει προς το παρόν εκτεθειμένο το deck σε μεγάλα threats τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν ακόμα και στα early turns λόγω του Coin-Conceal. Έτσι όχι μόνο αποδυναμώνεται ο Gadjetzan, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μπει στο Wild λόγω του ότι πλέον παίζει και στο Jade Druid αλλά σταματούν να είναι threats και κάρτες όπως ο Questing Adventurer και ο Van Cleef.

 

Για να «επανορθώσει» η εταιρία για τα συγκεκριμένα changes θα δώσει σε όλους τους παίκτες την full άξια της κάθε κάρτας που θα μεταφερθεί στο Wild σε Dust, κρατώντας όμως τις κάρτες. Άρα δεν θα χρειαστεί να ξεκραφτάρεις τον Ragnaros σου αφού με την κυκλοφορία του επόμενου expansion θα πάρεις αυτόματα 1600 dust (ή 3200 στην περίπτωση που είχες την χρυσή έκδοση) και θα κρατήσεις και την κάρτα για να παίξεις στο Wild.

 

Maiev Shadowsong

Επιπλέον θα δούμε και κάποιες προσθήκες στη γενική χρήση του παιχνιδιού.

Το «Year of the Mammoth» θα φέρει μαζί του και daily login rewards τα οποία θα περιλαμβάνουν dust, gold και packs αλλά και κάποιες «εκπλήξεις» στις βδομάδες πριν την αρχή του έτους.

Τέλος με 10 παιχνίδια στο Standard (είτε ranked είτε casual) θα μπορείς να πάρεις τον επόμενο Alternate Hero, την Maiev Shadowsong για το ρόλο του Rogue. Καλή κίνηση κατά τη γνώμη μας μιας και η αγορά ηρώων στο Hearthstone δεν δούλεψε ιδιαίτερα στο παρελθόν.

Πως σας φαίνονται οι αλλαγές που θα έρθουν στο Hearthstone με το Year of the Mammoth; Πιστεύετε ότι είναι δικαιολογημένες οι συγκεκριμένες μεταφορές καρτών από το Standard στο Wild;

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio