Gaming Top 10: Τα καλύτερα online Card Games

Διανύουμε αναμφίβολα την χρυσή εποχή των online card games, όχι μόνο γιατί κάποια από αυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της competitive σκηνής αυτή τη στιγμή αλλά και γιατί βλέπουμε συνεχώς καινούργια να κυκλοφορούν και να μην περνούν απαρατήρητα από τους λάτρεις των καρτοπαίχνιδων. Εκτός από την μονοτονία του Magic the Gathering και του Yugioh τις προηγούμενες δεκαετίες πλέον έχουμε πολλούς δυνατούς τίτλους που ίσως να σου κινήσουν το ενδιαφέρον. Αν είσαι και εσύ από αυτούς που θέλουν να δοκιμάζουν ότι card game βρεθεί στο δρόμο τους τότε ίσως βρεις το επόμενο αγαπημένο σου μέσα στη λίστα. Για να δούμε ποιους από αυτούς ξεχωρίσαμε:

 

10. Chronicles: Runescape Legends

Όπως ακριβώς το Hearthstone είναι βασισμένο στο Warcraft και το Gwent στο Witcher 3 έτσι και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι βασισμένο στο mmo του Runescape. To gameplay του διαφέρει απίστευτα από οποιοδήποτε άλλο card game αφού δεν υπάρχει άμεση μάχη αλλά το κάθε match είναι πιο πολύ μια καλή table top μεταφορά ενός mmo. Υπάρχουν διαφορετικά maps στα οποία παίζεις 4 κάρτες και μετά διαλέγεις αν σε κάθε γύρο θα πολεμήσεις η θα παίξεις άλλες κάρτες. Παρ’ όλο που στο Chronicles: Runescape Legends θα βρούμε ένα πολύ όμορφο card game δεν αξίζει πλέον να δώσεις παραπάνω χρόνο σε αυτό αφού μέχρι και οι devs του το έχουν αφήσει «στην τύχη» του και υπάρχουν παράπονα απ’ όλους για τον pay-to-win χαρακτήρα του.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

9. Duelyst

To Duelyst δεν είναι το κλασσικό σου card game. Φτιαγμένο όχι σε board αλλά σε 5×9 grid, κάνει το positioning απαραίτητο σε κάθε match του.  Τα card mechanics του μοιάζουν πολύ με αυτά του Hearthstone αλλά μπορείς να κινείς τις κάρτες σου πάνω στο board για να οργανώσεις την κατάλληλη στρατηγική για τη νίκη όπως θα έκανες σε ένα turn based strategy game. Είναι free-to-play και έχει όλα τα καλά ενός card game το 2017 με quests, card collection και first win of the day. Το θετικό που έχει που δεν θα δούμε σε κανένα άλλο card game είναι πως μπορείς να παίξεις από τον browser σου χωρίς να το κατεβάσεις. Παρ’ όλα αυτά πλέον το Duelyst έχει πολύ λίγους παίκτες και είναι δύσκολο να σκεφτεί κάνεις ότι θα ανακάμψει. Μπορείς όμως πάντα να το δοκιμάσεις γιατί αν μη τι άλλο είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία στα card games.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

8. Eternal

Κάποιος μπορεί να πει ότι το συγκεκριμένο card game είναι η κατάλληλη επιλογή για έναν casual player. Με άπειρα rewards όσο παίζεις, το Eternal σέβεται το χρόνο που του δίνεις και θα σου το δείξει με κάθε λογής reward ανάλογα με το rank και τις νίκες σου. Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι πως στο drafted mode του (arena που λέμε) κρατάς τις κάρτες που θα draftάρεις όπως γίνεται στο tcg του Magic the Gathering. H ομάδα πίσω από το Eternal κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για να το κάνει να πετύχει με συνεχές updates και rebalances  ώστε να είναι playable και σε competitive επίπεδο. Κάποιο ιδιαίτερο αρνητικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα βρεις  αλλά σίγουρα δεν έχει αυτό το κάτι ιδιαίτερο που θέλουν οι παίκτες για να κολλήσουν με ένα τέτοιου είδους card game.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

7. Yu-Gi-Oh! Duel Links

Μπορεί να είναι διαθέσιμο μόνο για Android και iOS αλλά σίγουρα του αξίζει μια θέση στο top 10. Το Duel Links είναι ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα YuGiOh! παιχνίδια που είδαμε τα τελευταία χρόνια παρ’ όλο που απευθύνεται σε άτομα που θέλουν πιο casual gameplay. Σίγουρα έτσι όπως έχει δημιουργηθεί έχει πολύ χώρο για expansions και την ελπίδα να γίνει κάτι μεγάλο στο μέλλον. Προς το παρόν είναι μια καλή επιλογή για gaming στο κινητό πριν τον ύπνο ειδικά για όσους ήταν die-hard fans του YuGiOh!. Σας είπαμε ότι το voice acting είναι από τους voice actors του Yu-Gi-Oh!; Να ένα ακόμα bonus για να το δοκιμάσεις!

 

Κατεβάστε το εδώ 

 

6. Elder Scrolls: Legends

Το Legends καταφέρνει να ταιριάξει τέλεια το battle system των περισσότερων online card games με τα mechanics του MTG. Μπορείς να συνδυάσεις τις κάρτες από 2 classes όπως ακριβώς στο Magic και εδώ θα βρεις και κάποια features που δεν θα δεις πουθενά αλλού όπως το shadow lane ή το γεγονός ότι τραβάς μια κάρτα για κάθε 5 life που χάνεις. Έτσι πρέπει να σκεφτείς λίγο παραπάνω τις κινήσεις σου και τα draws που δίνεις στον αντίπαλο σου. Φυσικά υπάρχει drafted και constructed mode όπως θα περίμενε κανείς από ένα καλό καρτοπαίχνιδο αν και από άποψης mechanics είναι πιο απλό από άλλα του είδους του. Το artwork του Legends είναι από τα πιο «ώριμα» που θα βρεις σε card game μαζί με το Gwent παρ’ όλο που κάποιοι θα πουν πως είναι απλό και βαρετό. Εμείς σίγουρα δεν συμφωνούμε και πιστεύουμε πως το Elder Scrolls: Legends είναι ένα αρκετά legit παιχνίδι για τα μέτρα μας.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

5. Faeria

Όπως και στο Duelyst έτσι και εδώ το board σου είναι δυναμικό και δεν βασίζεται στο one-line-board. Το παιχνίδι παίζεται σε hex board στο οποίο υπάρχουν tiles στα οποία μπορείς να κάνεις summon μόνο συγκεκριμένου είδους minions. Το Faeria θεωρείται από τα card games με το μικρότερο RNG factor μιας και δεν έχει randomly played κάρτες. Εκτός του ότι η ομάδα που το δημιούργησε κάνει μεγάλα updates και γενικά κρατάει το παιχνίδι φρέσκο και ανανεωμένο, υπάρχει και επίσημο deck sharing site αλλά και μηνιαίο τουρνουά με μεγάλα έπαθλα το οποίο οργανώνει η εταιρία. To μεγάλο advantage που έχει το παιχνίδι (και κάτι το οποίο δεν θα δούμε άλλου) είναι η δυνατότητα να αγοράσεις όλες τις κάρτες του παιχνιδιού και μάλιστα σχετικά φθηνά αφού κοστίζει μόνο 50$.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

4. HEX: Shards of Fate

 

Αν αναρωτιέσαι πως θα ήταν το Magic the Gathering αν είχε αρχικά δημιουργηθεί σαν digital card game τότε μπορείς άπλα να δεις το Hex. Το παιχνίδι είναι η πραγματική εικόνα ενός TCG με live auction house για να πουλήσεις και να αγοράσεις κάρτες αλλά και τη δυνατότητα στους παίκτες να μιλάνε μεταξύ τους αντί απλά να ανταλλάσσουν emotes. Η dev team θεωρείται από τις καλύτερες στο card game είδος με cash tournaments, guilds και συνεχή updates. To κακό του, το οποίο επιβεβαιώνουν όλοι όσοι έχουν παίξει είναι πως είναι easy to learn – hard to master και αυτό το κάνει λίγο βαρετό μακροπρόθεσμα. Παρ’ όλα αυτά δεν παύει να είναι από τα πιο solid και ολοκληρωμένα card games εκεί έξω.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

3. Shadowverse

Πως θα σου φαινόταν ένα Hearthstone για anime lovers; Αυτό είναι το Shadowverse εκ πρώτης όψεως μόνο που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από απλά μια όμορφη γιαπωνέζικη αισθητική. Το gameplay του είναι αρκετά ίδιο με αυτό του Hearthstone με τα classes του να έχουν ένα συγκεκριμένο archetype το καθένα αποτυπωμένο στις κάρτες τους, κάποια από τα οποία είναι ιδιαίτερα fun to play και πολύ διαφορετικά από άλλα card games. Για να επιβιώσεις στο Shadowverse θα πρέπει να έχεις καλή γνώση για το τι στρατηγική έχει το κάθε deck και γι’ αυτό και υπάρχει ένα μεγάλο PvE section για το κάθε class. Επίσης εδώ θα βρούμε και το evolve system, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να buffάρεις κάποια τέρατα σου και να ενεργοποιήσεις άλλα effects τους. Ένας λόγος να ξεκινήσεις είναι ότι το παιχνίδι σε επιβραβεύει αμέσως μετά το tutorial με 40+ packs για να ξεκινήσεις την συλλογή σου και γιατί όχι, να φτιάξεις το πρώτο σου tier 1 deck.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

2. Gwent

 

Αναμφίβολα το πιο ιδιαίτερο card game αυτή τη στιγμή. Όσοι παίξαμε το Witcher 3 σίγουρα ξεχαστήκαμε πολλές ώρες στις ταβέρνες να παίζουμε Gwent και αυτός ήταν και ο λόγος που η εταιρία αποφάσισε να το κάνει standalone card game. Το παιχνίδι μπήκε χθες σε open beta και ήδη έχει αρκετούς πιστούς μιας και το gameplay του διαφέρει πάρα πολύ από των υπολοίπων χωρίς όμως να υστερεί σε τίποτα. Ένα αρκετά στρατηγικό παιχνίδι, το οποίο σίγουρα θα πετύχει και σε competitive επίπεδο που έχει πολλές δυνατότητες να είναι το next big thing στον τομέα των card games.

 

Κατεβάστε το εδώ

 

1. Hearthstone

 

To Hearthstone είναι αναμφίβολα ο βασιλιάς των digital card games αυτή τη στιγμή. Σε αυτό δε συμβάλλει μόνο το γεγονός ότι είναι προϊόν της Blizzard αλλά και γιατί μετά από τόσα χρόνια ακόμα ανανεώνεται πάρα πολύ συχνά και το meta του αλλάζει συνεχώς. Άκρως competitive παιχνίδι, το PvE κομμάτι απουσιάζει πλέον τελείως και η αρένα του είναι σχεδόν ανύπαρκτη για κάποιους παίκτες. Έχει όμως το πιο δυνατό ladder και τεράστια επίσημα πρωταθλήματα οπότε είναι το ένα και μοναδικό card game το οποίο θα συνεχίσει να υπάρχει ότι και να συμβεί.

 

Κατεβάστε το… come on αν έφτασες μέχρι εδώ σίγουρα το έχεις ήδη κατεβασμένο!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio