Game Review: Jotun

 

 

 

Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να βγαίνουν μικρά διαμαντάκια από το Kickstarter. Ένα από αυτά είναι το παιχνίδι Jotun της εταιρίας Thunder Lotus Games. Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε κάνει ένα preview του παιχνιδιού όταν ακόμα ήταν στην Beta εκδοσή του και περίμενα πως και πως να το πάρω στα χέρια μου για να δω τα επικά boss fights που φημίζεται ότι έχει. H αλήθεια είναι ότι μετά από αρκετές μέρες που παλεύω (κυριολεκτικά) με το Jotun δεν με άφησε απογοητευμένη αφού το παιχνίδι είναι ένα πολύ κάλο mix κουλτούρας των Βίκινγκς με μάχες σε στυλ Dark Souls.

 

Jotun 1

 

Τα γραφικά του παιχνιδιού και η κίνηση της κάμερας είναι ένα πολύ μεγάλο plus του Jotun. Λόγω του ότι είναι ένα top-down 2D παιχνίδι που σημαίνει ότι ο χαρακτήρας καλύπτει πολύ μικρή έκταση στο πλάνο σε σχέση με το περιβάλλον, τα γραφικά είναι καλοδουλεμένα και έχουν προσοχή στις λεπτομέρειες ακόμα και πολύ μακριά στον ορίζοντα. Να σημειώσω ότι όλα τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, κάτι το οποίο για μένα δεν είναι μόνο θετικό, αλλά δείχνει και την αγάπη που έδειξαν οι designers για τη δημιουργία του.

Ας δούμε τι παίζει με την ιστορία του Jotun. Πρωταγωνίστρια είναι η Thora, μια πολεμίστρια Βίκινγκ ή οποία πέθανε στη θάλασσα αντί σε κάποια ένδοξη μάχη. Τώρα πρέπει να αποδείξει στους θεούς της Σκανδιναβικής μυθολογίας ότι αξίζει να μπει στη Valhalla. Αφού φτάσει στο Ginnugagap ή αλλιώς το Κενό, θα πρέπει να παλέψει με μυθικά τέρατα σε ένα sequence που θυμίζει Shadow of the Colossus ώστε ο Thor, o Loki και οι άλλοι Norse θεοί να της δώσουν επιπλέον δυνάμεις και τελικά να της επιτρέψουν να μπει στην κατοικία των θεών, τη Valhalla.

 

Fe - Jotun

 

Όσο έπαιζα το παιχνίδι, αυτό που με είχε βάλει σε mood είναι η ηχητική αφήγηση στα Ισλανδικά. Όταν πήγαινα προς τη σωστή κατεύθυνση η φωνή (άλλοτε αντρική άλλοτε γυναικεία) μου έλεγε για το που πάω και τι βρίσκεται μπροστά μου με μια φωνή που έδειχνε πάθος για την ιστορία του παιχνιδιού, παρά ένα απλό voice-over.

Στο Jotun θα παλέψετε ενάντια σε 5 αντίπαλους αρχηγούς (Jotuns) ώστε να μπείτε στη Valhalla. Αφού φτάσετε στο Void (κενό) θα πρέπει για κάθε ένα από αυτά τα Jotuns να βρείτε δυο runes ώστε να ξεκλειδωθεί η πίστα μάχης. Αυτό είναι το εύκολο μέρος του παιχνιδιού. Οι ρούνοι βρίσκονται ο καθένας σε μια περιοχή που έχει σχέση με το θέμα του boss έτσι ώστε να μάθετε και λίγη ιστορία όσο ψάχνετε. Αφού πάρετε τους ρούνους (10 συνολικά – 2 για κάθε boss) θα παλέψετε με τα Jotuns. Μπορείτε να το κάνετε με όποια σειρά θέλετε αφού δεν έχει διαβάθμιση δυσκολίας.

 

Void - Jotun

 

Είναι όμως hardcore μάχες. Ένα από τα Jotuns θα spawn-άρει συνέχεια minions γύρω του, ένα άλλο θα σας χτυπά με κεραυνούς, κάποιο άλλο θα σας παγώνει πριν σας χτυπήσει. Όλα όμως τα boss fights είναι βάρβαρα αν δεν βρείτε power-ups, τα οποία μπορεί να είναι σε μορφή:

  • Δέντρα ζωής με χρυσά μήλα τα οποία δυναμώνουν το life bar σας
  • Αγάλματα θεών όπως ο Thor ή ο Loki που σου δίνουν special abilities

 

Jotun - Hagalaz

 

 

Το μόνο που με απογοήτευσε στο Jotun είναι η μικρή του διάρκεια. Θα ήθελα να δω κι άλλα boss fights και να γνωρίσω κι άλλα πράγματα για τη Σκανδιναβική μυθολογία. Ναι βέβαια μπορείς να ξανακάνεις το playthrough αλλά δεν θα δεις κάτι καινούργιο. Ελπίζω κάποια στιγμή με κάποιο update ή expansion στο παιχνίδι να δούμε περισσότερα πράγματα. Γενικά όμως το Jotun ήταν μια γεμάτη εμπειρία που δεν κούρασε, αλλά αντιθέτως σου έφτιαχνε τη διάθεση όταν κατάφερνες να σκοτώσεις κάποιο boss.

 

 

+Μάχες τύπου Souls παιχνιδιού

+Art ζωγραφισμένο στο χέρι

+Soundtrack

+Βασισμένο στη Σκανδιναβική μυθολογία

+Όμορφα μοντέλα στα bosses

+Voice-over της αφήγησης

 

-Μικρή διάρκεια

-Μεγάλη δυσκολία στις μάχες

-Δυσκολία να βρεις κάποια Power-ups

 

Βαθμολογία: 8/10

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Reviewer και Editor. Μεγάλη φαν του Binding of Isaac και γενικά των indie games. Κάποια μέρα θα ήθελε να γίνει ο Big Boss του Metal Gear Solid!

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio