Το Bug του Overwatch που Banάρει τους Competitive παίχτες!

Το bug που δωρίζει season-bans σε competitve παίχτες

Ένα καινούριο αρκετά σπάνιο bug εμφανίστηκε και τρομοκρατεί τους παίχτες του Overwatch.
Το bug έχει ταλαιπωρήσει ήδη πάνω από 200 άτομα μέχρι στιγμής και τα παράπονα στο reddit συνεχίζονται. Όπως αναφέρουν οι παθόντες, είτε χάνουν εκατοντάδες πόντους από το skill rating τους ή ακόμα χειρότερα, τρώνε…BAN.

Σύμφωνα με το post του χρήστη Chromega, το bug φαίνεται να ενεργοποιείτε όταν κάποιος παίχτης αποχωρεί από το παιχνίδι την ώρα του loading screen. Σ’αυτή τη περίπτωση το match ξαναγυρνάει στη φάση ‘waiting for players‘. Πράγμα που κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνεται. Τότε το match προσπαθεί να ξαναξεκινήσει, όλες οι προσπάθειες όμως αποτυγχάνουν, με αποτέλεσμα κάθε φορά οι παίχτες να γυρνάνε στη φάση ‘waiting for players’.  Αυτό επαναλαμβάνετε για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα το bug να σβήνει συνεχώς δεδομένα και ταυτόχρονα να δωρίζει  ban στους παίχτες. Ο χρήστης επισημάνει πως το συγκεκριμένο bug δεν προέκυψε τώρα, αλλά ταλαιπωρεί έναν αριθμό παιχτών τρεις βδομάδες τώρα.

Περιπτώσεις παιχτών που είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο bug αναφέρουν πως έχασαν 250 και 600  skill rating points, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό τιμωρήθηκε στην καλύτερη περίπτωση με ένα 20ωρο ban. Υπήρξαν φυσικά και οι έσχατες περιπτώσεις όπου τιμωρήθηκαν με ban για ολόκληρο το season.

Blizzard please.

Πολλοί παίχτες προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα τους με το customer support της Blizzard, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα καθώς απαντούσαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την επίλυση του προβλήματος. Ευτυχώς, εν τέλη, ο Game Director του παιχνιδιού Jeff Kaplan, ανταποκρίθηκε στα παράπονα και πόσταρε την απάντηση του στα forums εξηγώντας την κατάσταση.

Αυτό το bug αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την ομάδα μας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε εργαζόμαστε πάνω στην επίλυση του προβλήματος και στην αποτροπή εμφάνισης περαιτέρω περιστατικών. Στο μεταξύ, θα αφαιρέσουμε όλα τα άδικα ban που που προκλήθηκαν από το συγκεκριμένο bug, καθώς θα επαναφέρουμε κι όλους τους χαμένους skill rating πόντους.

Προς το παρών δε γνωρίζουμε να σας πούμε τι να κάνετε προκειμένου να μην έρθετε αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο bug. Μέχρι την επίλυση του προβλήματος λοιπόν ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν παίζουμε competetive και φάμε κανένα ban από το πουθενά. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στην TeamInGame για περισσότερα νέα.

Έτυχε σε κανένα ορκισμένο γκαντέμη από σας το συγκεκριμένο bug; Πείτε μας στα σχόλια :p 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio