Η Blizzard δημιουργεί E-sports Arena στο Los Angeles

Η Blizzard Entertainment που όλοι ξέρουμε, είναι η δημιουργός πολλών e-sports παιχνιδιών όπως του OverwatchStarCraft, Heores of the Storm και Hearthstone .Ανακοίνωσε λοιπόν πως θα δημιουργήσει μια esports αρένα 4.654ων τετραγωνικών μέτρων.

Η αρένα θα βρίσκεται στο Los Angeles και θα αποτελείται από τρεις χώρους που θα χρησιμοποιούνται ως studio, δύο αίθουσες ελέγχου, διάφορες εγκαταστάσεις αφιερωμένες στο gaming κ.α. Θα υπάρχει επίσης ειδικό κατάστημα με κύριο εμπόρευμα καλούδια της Blizzard και το θέμα τους θα αλλάζει ανάλογα με event που πραγματοποιεί κάθε φορά.
Η αρένα έχει ήδη προγραμματίσει να φιλοξενήσει τα Overwatch Contenders playoffs τον Οκτώβριο και το Hearthstone‘s Summer Championship event.
Επιπροσθέτως, το site θα φιλοξενήσει την εναρκτήρια season του Overwatch League.

Σημείωση: Η αρένα της Blizzard θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος e-sports προορισμός στο κόσμο. Ειδικά αν φιλοξενήσει τους τελικούς OWL.

Η ιδέα μιας e-sport αρένας, απέχει πολύ από τις ήδη υπάρχων παρόμοιες όπως της Riot Games ή των ανεξάρτητων εταιριών όπως της Esports Arena, όπου διαθέτουν χώρους κατασκευασμένους αποκλειστικά για esports. Η στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει η Blizzard είναι να καθιερώνει τα event της στη συγκεκριμένη αρένα. Σε αντίθεση με τη Riot που κλείνει του μεγαλύτερους και καλύτερους χώρους σε όλο το κόσμο.

Ο Mike Morhaime, γενικός διευθυντής και συνιδρυτής της Blizzard ανέφερε:

“We’re at a tipping point for esports and we look forward to helping usher in a new era of competition-based entertainment”

“As we open the doors of Blizzard Arena Los Angeles and welcome fans from around the world, we’re honored to bring the best in Blizzard esports to the same stage that some of the biggest names in entertainment have called home.”

Θα τα καταφέρει;

Δυστυχώς η Blizzard, έχει αρχίσει ήδη να αντιμετωπίζει ερωτήματα που αφορούν τα αντικρουόμενα συμφέροντα. Άραγε η εταιρία επικεντρώνεται στην πώληση εισιτηρίων, επιπλέον πώληση παιχνιδιών και in-game περιεχόμενο; Ή δεν την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις και θέλει να ενισχύσει τη προσβασιμότητα του viewer σε τέτοια events και να περάσει τη νοοτροπία του «free to watch«.

Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα στο να διοργανώνεις όλα σου τα event σε μία και μόνο αρένα στο Burbank. (Από τη στιγμή που fans από όλο το κόσμο παρακολουθούν τα esports και ακολουθούν τη Blizzard και τα παιχνίδια της.) Παρόλο λοιπόν που η εταιρία υπαιννίσεται πως θα επεκταθεί και σε περισσότερες πόλεις ανά τον κόσμο στο μέλλον- η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι η Blizzard είναι απίθανο να ανοίξει οποιοδήποτε άλλο χώρο μέχρι το επόμενο έτος. To OWL έχει ήδη προγραμματιστεί να παίξει και στις υπόλοιπες franchise του τοποθεσίες. Αυτό πολύ πιθανών να έχει ως αποτέλεσμα η αρένα της Blizzard να αντιμετωπίσει μια σημαντική έλλειψη προγραμματισμού.

Η αρένα θα ανοίξει στις 7 Οκτωβρίου και τα εγκαίνια θα γίνουν με τα Overwatch Contenders Season One Playoffs. Εν συνέχεια στις 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το Hearthstone Championship Tour’s Summer Championship όπου οι παίχτες θα διαγωνιστούν για έπαθλα της τάξης των 250.000$. Αργότερα των Οκτώβρη θα λάβουν χώρα οι τελικοί του Heroes of the Storm Global Championship (HGC). Και τέλος το World of Warcraft Arena Championship.

Τα εισιτήρια για τα ερχόμενα events είναι ήδη προς πώληση και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Εσάς πως σας φαίνεται η ιδέα της Blizzard να φτιάξει ολοδικιά της αρένα; Θα πρεπε κατά τη γνώμη σας να επεκταθεί και σε άλλες χώρες;

Πηγή:[Blizzard]

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio