Ad Finem:Δεύτεροι στο Boston Major,πρώτοι στις καρδιές μας

Στην χώρα του «ότι δηλώσεις είσαι», μία παρέα παιδιών που φρόντισαν να μιλήσουν με το παιχνίδι τους κι όχι με drama posts, κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να βγει δεύτερη στο Boston Major Dota 2. Ναι για την ομάδα της Dota 2, των Ad Finem μιλάω.

 

 

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει ομάδες σε αρκετά παιχνίδια (κυρίως στο League of Legends βέβαια), να δημιουργούνται και να εξαφανίζονται μέχρι να πεις κύμινο. Παίχτες που σηκώνουν κούπα στο internet cafe της γειτονιάς τους, να θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους και να γίνονται τοξικοί, με αποτέλεσμα η κοινότητα να τους διώχνει. Managers, να διαλύουν ομάδες στον βωμό της προσωπικής τους επιτυχίας. Οργανισμούς να κάνουν κακή διαχείριση σε δυναμικό και σε συνεργασίες με αποτέλεσμα, να εξαφανίζονται από τον χάρτη. Η δικαιολογία που ήταν πάντα η ίδια σε όλα αυτά; Είναι η Ελλάδα και η νοοτροπία έτσι. Ναι σε μερικά σημαντικά θέματα,όπως για παράδειγμα το οικονομικό, είναι δύσκολο το να στηριχθεί μια ομάδα και να βρεθούν άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν, όμως πώς οι Ad Finem κατάφεραν να βρίσκονται από χτες το βράδυ στις καλύτερες ομάδες του κόσμου;

 

15326392_1356886277687307_1767032968012836140_n

 

Η ομάδα αποτελείται από παίχτες με σοβαρότητα, οι οποίοι έχουν από πίσω τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να τους προσφέρουν, όσα χρειάζονται για να μπορέσουν να κυνηγήσουν το όνειρο τους. Είναι μετρημένοι, τους ενδιαφέρει ο στόχος που έχουν βάλει και αγαπούν αυτό που κάνουν. Έχουν καταφέρει να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούν και να ζουν από αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως παραμελλούν τις υποχρεώσεις που έχουν στην προσωπική τους ζωή. Κάποιοι από αυτούς σπουδάζουν, όπως για παράδειγμα ο Maybe Next Time που σπουδάζει ψυχολογία. Μία εβδομάδα πριν το Boston Major, βρέθηκαν στο Beyond The Summit House, μαζί με τους Wings, Ehome και έκαναν προετοιμασία, μαζί με τους προπονητές και τους αναλυτές που να σημειώσουμε εδώ, για πρώτη φορά πήραν οι Ad Finem.

Οι παίχτες είναι φίλοι, δεν flame-άρουν ποτέ στο παιχνίδι και κοιτάζουν πώς θα βελτιώνονται και θα παίρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Δεν ασχολούνται με Social Media, να «κράζουν» και να δημιουργούν δράματα από το πουθενά. Με λίγα λόγια είναι επαγγελματίες. Παρόλες τις αρνητικές κριτικές που έχουν πάρει κατά καιρούς από άλλους «επαγγελματίες», δεν επηρρεάζονται βουλώνουν τα αυτιά και δίνουν τις απαντήσεις τους εκεί που πρέπει. Στο παιχνίδι.

Έτσι κατάφεραν να φτάσουν ως τον μεγάλο τελικό του Boston Major και να βγουν δεύτεροι. Με αυτή τους την επιτυχία και με το ποσό των $500.000, έβαλαν την χώρα μας στο Νούμερο 47 του κόσμου, όσον αφορά τα κέρδη στα eSports.

 

 

Όσον αφορά την κοινότητα.

Η αλήθεια είναι ότι η κοινότητα της Dota 2, είναι μικρή στην Ελλάδα. Όμως ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεγαλύτερος σε σχέση με αυτή του League of Legends. Από την πρώτη στιγμή που η ομάδα ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα, η κοινότητα ήταν δίπλα της. Ωστόσο εχτές το βράδυ, πολύς κόσμος που δεν παίζει καν Dota, βρέθηκε δίπλα τους. Αυτό σημαίνει, ότι όταν κάτι αξίζει ο κόσμος θα το στηρίξει. Τα λιοντάρια, κέρδισαν την συμπάθεια των casters και του ξένου κοινού κι έκαναν ένα θέατρο να μοιάζει με γήπεδο ποδοσφαίρου ( τσεκάρετε εδώ γιατί το λέω ), από τις φωνές και τις επευφημίες.

 

Έτσι οι AF, απέδειξαν ότι αν δουλέψει κανείς σκληρά, θα αμοιφθεί σε όλα τα επίπεδα κι αυτό θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψη και να δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε. Κι όταν λέω όλους, εννοώ από τον απλό viewer στο Twitch Chat, που ξέρει να βρίζει μόνο, μέχρι το μεγαλύτερο «κεφάλι» στον χώρο των Ελληνικών eSports.

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Σχόλια

σχολιάστε

Co-Owner and Community Manager of Teamingame.gr

SHARE THE LOVE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evolution Radio